Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ για την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ

Το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης έχει προκαλέση η σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ προκειμένου να λάβει τέλος η κατάληψη που λάμβανε χώρα τους 3 τελευταίους μήνες από τους απολυμένους δημοσιογράφους της πρώην δημόσιας συχνότητας.

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters κάνει λόγο βίαιη εισβολή των ΜΑΤ

στο υπό κατάληψη δημόσιο κτίριο με εκτεταμένη χρήση χημικών κατά των διαμαρτυρόμενων. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και το ρεπορτάζ της αγγλικής έκδοσης του ειδησεογραφικού πρακτορείου το οποίο προσθέτει πως υπάρχει κινητικότητα εκτός του ραδιομεγάρου με κόσμο να συγκεντρώνεται ξανά μετά απο 3 μήνες για να διαμαρτυρηθεί.

Τα ενημερωτικά sites Truth και LBCI μιλούν για αιφνιδιαστική έφοδο της αστυνομίας στο υπό κατάληψη κτίριο της ΕΡΤ έπειτα απο 3 μήνες αδράνειας της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Τέλος, το AlJazzera, αναφέρεται στο περιστατικό κάνοντας λόγο για απρόσμενη έφοδο της αστυνομίας η οποία δεν έχει εκδόσει ακόμη ανακοίνωση τύπου. Το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο αναφέρει επίσης την απαγόρευση εισόδου στο κτίριο σε βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ δεν παραλέιπει να αναφερθεί στην χρήση χημικών κατά των καταληψιών.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα