Θα ξεπουλήσουν οι ξυλόσομπες…

Το πρώτο μέτρο της νέας κυβέρνησης θα αυξήσει την τιμή του πετρελαίου κατά 40% κι… έρχεται χειμώνας βαρύς. Όλοι ψάχνουν πλέον εναλλακτικές πηγές θέρμανσης.

Πάγωσαν εκατομμύρια Έλληνες στο άκουσμα των τριών πρώτων μέτρων-σοκ που ετοιμάζεται να λάβει η νέα κυβέρνηση καθώς το ένα από αυτό προμηνύει ακόμα πιο δύσκολο χειμώνα από τον περσινό για τα περισσότερα νοικοκυριά.

Στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, με την ανεργία να χτυπάει κόκκινο

και τις οικογένειες να δυσκολεύονται ακόμα και για την εξασφάλιση των απολύτως απαραίτητων αγαθών, η κυβέρνηση προωθεί με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος την εφαρμογή του μέτρου που αφορά στην εξίσωση των φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης! Το συγκεκριμένο μέτρο προβλέπεται στο Μνημόνιο, ο νόμος έχει ψηφιστεί εδώ και καιρό, και στον Προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί τα αντίστοιχα έσοδα ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ… Η εξίσωση των φόρων κατανάλωσης θα οδηγήσει ωστόσο σε αύξηση 40% του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο θα φτάσει στα 1,40 ευρώ, το φθινόπωρο από 1 ευρώ που ήταν πέρσι!

Κι αυτό είναι μόνο το ένα από τα τρία μέτρα φωτιά που τρέχει να εφαρμόσει η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι. Το οικονομικό επιτελείο είναι αποφασισμένο να πάρει μέτρα-σοκ ύψους τριών δισεκατομμυρίων που προβλέπονταν από τον Προϋπολογισμό του 2012 (είχαν συμφωνηθεί με την τρόικα από την κυβέρνηση Παπαδήμου τον Μάρτιο) αλλά δεν είχαν υλοποιηθεί.

Εκτός από το πετρέλαιο θέρμανσης… ο κλήρος πέφτει σε νέο χαράτσι στα ακίνητα και περικοπή κατά 12% των ειδικών μισθολογίων, μέτρο που θα πλήξει περίπου 195.000 δημοσίους υπαλλήλους (δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, ένστολους, γιατρούς του ΕΣΥ, διπλωμάτες και αρχιερείς). Η μείωση 12% να σημειωθεί ότι είναι μεσοσταθμική, το οποίο σημαίνει πως σε ορισμένες κατηγορίες, η μείωση μπορεί να είναι μεγαλύτερη, ίσως και 20%! Το σενάριο γίνεται ακόμη πιο εφιαλτικό εάν υπάρχει αλήθεια πίσω από την πληροφορία που θέλει τις περικοπές να έχουν αναδρομική ισχύ.

Τα ειδοποιητήρια για το τέλος ακινήτων θα έχουν φτάσει στα σπίτια μας το αργότερο ως τις 24 Ιουλίου (οπότε οι ελεγκτές της Τρόικα θα έρθουν στην Αθήνα για έλεγχο) και η κυβέρνηση εκτιμά πως θα εισπράξει από το συγκεκριμένο μέτρο 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στο υπουργείο Οικονομικών πιστεύουν ότι με την εφαρμογή των νέων μέτρων θα ξεσηκωθεί μεν ο λαός αλλά θα χαρεί η Τρόικα κι ενδεχομένως κάνει μια θετική εισήγηση στο άνοιγμα της διαπραγμάτευσης για την επιμήκυνση του ελληνικού Προγράμματος κατά δύο χρόνια!

Keywords
Τυχαία Θέματα