Θα την φας στα μούτρα – Κάνε τούρτα πάβλοβα να μείνουν όλοι με ανοιχτό στόμα

Αν είσαι άνθρωπος του γλυκού παρά του αλμυρού έχεις σίγουρα νιώσει την αίσθηση που βλέπεις στη βιτρίνα ζαχαροπλαστείου ένα γλυκό και θες να χώσεις τα μούτρα σου μέσα. Δε χρειάζεται πλέον. Κάνε αυτή την τούρτα πάβλοβα και βούτα άφοβα!

ΥΛΙΚΑ

4 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίουελάχιστο αλάτι250 γραμμ. ζάχαρη2 κ.κ. κορν φλάουερ1 κ.σ. άσπρο ξίδιμερικές σταγόνες υγρή βανίλια300 γραμμ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί250 γραμμ. φρούτα του δάσους1 σφηνάκι Grand Marnier

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους
180οC.Βάζουμε σε ένα μπολ 250 γραμμ. φρούτα του δάσους με ένα σφηνάκι Grand marnier και το ξύσμα πορτοκαλιού για να μαριναριστούν.Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, τα ασπράδια με το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη ώσπου να διαλυθεί καλά και να σχηματιστεί μαρέγκα που να γυαλίζει και να κάνει κορυφές.Πασπαλίζουμε με κορν φλάουερ και ρίχνουμε το ξίδι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.Απλώνουμε σε ταψί 23 εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί πασπαλισμένο ελαφρά με κορν φλάουερ.Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150oC και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό μέσα, με ανοιχτή την πόρτα, ώσπου να κρυώσει.Γαρνίρουμε την πάβλοβα με σαντιγί και σκεπάζουμε με τα φρούτα του δάσους.

Συνταγή: pavlova.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα