Τετ α τετ Σαμαρά-Βενιζέλου υπό την ασφυκτική πίεση της Τρόικας για τους πλειστηριασμούς

Νέα σύσκεψη ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00, με σχεδόν όλα τα μέτωπα του κυβερνητικού σχηματισμού έναντι της Τρόικας ανοιχτά.

Η συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών πραγματοποιείται δύο μέρες πριν από την συμμετοχή του πρωθυπουργού

στη συνεδρίαση του κολεγίου των Επιτρόπων κι ενώ στις διαβουλεύσεις με την τρόικα δεν σημειώνεται πρόοδος.

Ο κυβερνητικός σχηματισμός ενόψει της επικειμένης ψηφοφορίας του κρατικού προϋπολογισμού του 2014 το Σάββατο καλείται να βρει λύση τόσο στο ζήτημα επιμονής της Τρόικας για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας όσο και στο ζήτημα του ενιαίου φόρου ακινήτων και των ομαδικών απολύσεων. Ο κ. Βενιζέλος έσπευσε χθες να ξεκαθαρίσει ότι το αίτημα της Τρόικας για ολική άρση των πλειστηριασμών δεν περνάει από τη Βουλή -θέση που θα επαναβεβαιωθεί και στην αποψινή συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχει και ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εμφανίζεται αισιόδοξος ότι κυβέρνηση και Τρόικα θα καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους, παρά τις φημολογίες για κλίμα δυσφορίας από μεριάς Τρόικας για το γεγονός ότι η Ελλάδα θα συμμετέχει στο επικείμενο Eurogroup χωρίς συμφωνία.

Σε ό,τι αφορά στις ομαδικές απολύσεις, η κυβέρνηση επισημαίνει ότι αρνείται την άρση κάθε προστατευτικού ορίου, αν και ο Γιάννης Βρούτσης δέχεται την πρόταση για άρση του βέτο του υπουργού Εργασίας σε ομαδικές απολύσεις, κάτι που στην πράξη θα μπορούσε να σημαίνει πλήρη απελευθέρωση.

Η κυβέρνηση εισέρχεται σε μια περίοδο δοκιμασίας 20 ημερών, εντός της οποίας θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, θα πρέπει να κατατεθούν τα νομοσχέδια για τους πλειστηριασμούς και τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ενώ θα συζητηθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα