Τενανσίνγκο, η πόλη των μαστροπών: Μια κουκίδα στο χάρτη με τη μεγαλύτερη εξαγωγή «σκλάβων του σεξ»

Η Τλαξκάλα είναι η μικρότερη σε έκταση από τις 32 πολιτείες του Μεξικό, με πληθυσμό περίπου 1,2 εκατ. κατοίκους. Σε αυτήν βρίσκεται η μοναδική στο είδος της κωμόπολη Τενανσίνγκο.

Μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς αν εξαιρεθούν η γεωργία και η κτηνοτροφία σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη δεν καταπιάνεται τόσο μεγάλο μέρος του ποσοστού των κατοίκων της με την ίδια «ασχολία». Οι ίδιοι θα το χαρακτήριζαν επάγγελμα, καθώς σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστήμιου της Τλαξκάλα που δημοσιοποιήθηκε το 2012, ένα στα πέντε παιδιά της πόλης φιλοδοξεί όταν μεγαλώσει να γίνει… νταβατζής.

Η Τενανσίνγκο ενσαρκώνει το μοναδικό, ακραίο, φαινόμενο μιας πόλης που ζει από τη μαστροπεία και εκτρέφει διαρκώς νέους σωματέμπορους. Εκτιμάται ότι από τους 11.000 κατοίκους της τέτοιοι είναι περίπου οι 1.000, ενώ τα 2/3 του πληθυσμού έχουν τουλάχιστον έναν φίλο ή συγγενή που εργάζεται ως προαγωγός ή διακινητής.

Έχει αναγνωριστεί από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ως μία από τις κυριότερες παρόχους «θηλυκών σκλάβων του σεξ» στις ΗΠΑ και σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ «Pimp City» που προέβαλε μαρτυρίες θυμάτων και στοιχεία από το οδοιπορικό καμουφλαρισμένων «τουριστών» στην πόλη, ολόκληρη η πολιτική δομή και αστυνομική δύναμη της πόλης εμπλέκονται στο οργανωμένο έγκλημα, εν προκειμένω στη σωματεμπορία γυναικών.

Δεν προκαλεί βέβαια καμία έκπληξη το ότι έχει καταγγελθεί από πολλές ΜΚΟ ως το κέντρο μαστροπείας ολόκληρου του Μεξικού. Πιστεύεται μάλιστα ότι το τοπικό κύκλωμα συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα καρτέλ της χώρας, τα Los Zetas, Nuevo Milenio, Caballeros Templarios και το καρτέλ του κόλπου.

Σε αυτή την πόλη οδηγήθηκε το 2004 σε ηλικία 12 ετών, η Κάρλα Χακίντο, από έναν άνδρα ο οποίος την προσέλκυσε με πόλους έλξης δώρα, χρήματα και γρήγορα αυτοκίνητα. Εκμεταλλευόμενος τα βιοποριστικά προβλήματά της οικογένειάς της, την έπεισε να τον ακολουθήσει τάζοντας της μια καλύτερη ζωή. Φυσικά ο άνδρας ήταν ένας από τους διακινητές του κυκλώματος πορνείας της Τενσανίνγκο, το οποίο εξανάγκασε τη Χακίντο να εκδίδεται επί τέσσερα χρόνια.

Η Κάρλα Χακίντο

«Αυτό συνέβαινε επί τέσσερα χρόνια, τους πρώτους μήνες από τις 10 το πρωί έως και τα μεσάνυχτα, επί εφτά ημέρες την εβδομάδα. Υπήρχαν ημέρες που υποχρεωνόμουν να κάνω σεξ με περισσότερους από 30 άνδρες και βάσει αυτού υπολογίζω ότι έχω βιαστεί περισσότερες από 43.000 φορές», είναι η συγκλονιστική μαρτυρία της 23χρονης σήμερα γυναίκας στο CNN.

«Πολλοί από τους βιαστές μου γελούσαν βλέποντας με να κλαίω. Μια μέρα ο προαγωγός μου είδε σημάδια στο λαιμό μου από φιλιά ενός πελάτη. Άρχισε να με χτυπάει με αλυσίδα σε όλο μου το σώμα, μου άφησε παντού μώλωπες με κλωτσιές και γροθιές και στο τέλος με έκαψε με το σίδερο», διηγείται η Χακίντο, η οποία απελευθερώθηκε το 2008 κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής επιχείρησης κατά των κυκλωμάτων μαστροπείας στην πόλη του Μεξικού.

Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια η Κάρλα ισχυρίζεται ότι στάλθηκε σε μια σειρά από πόλεις, οίκους ανοχής, μοτέλ, σπίτια και δρόμους διάσημα για πορνεία, μαζί με γυναίκες όλων των ηλικιών, ακόμα και 10χρονα κορίτσια.

Η Χακίντο λειτουργεί πλέον ως δημόσιος συνήγορος της εμπορίας ανθρώπων, έχοντας μοιραστεί την ιστορία επιβίωσής της σε διεθνείς εκδηλώσεις και συνέδρια. Τον περασμένο Ιούλιο μετέβη στο Βατικανό για να συνομιλήσει με τον Πάπα Φραγκίσκο, ενώ ένα μήνα νωρίτερα διηγήθηκε τις τραγικές εμπειρίες της στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNN, ένα μεγάλο μέρος των καταγγελιών της έχει ελεγχθεί και επαληθευτεί από την «Ένωση κατά της Ανθρώπινης Σωματεμπορίας» και από τους υπεύθυνους του «Road to Home», καταφύγιο αποκατάστασης στο οποίο έζησε για ένα χρόνο η γυναίκα μετά τη διάσωσή της.

Η μαρτυρία της έχει χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο για την υποστήριξη του νόμου «Μέγκαν», η οποία επιβάλλει στις αρχές των ΗΠΑ να δημοσιοποιούν στο κοινό πληροφορίες σχετικά με τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων.

The post Τενανσίνγκο, η πόλη των μαστροπών: Μια κουκίδα στο χάρτη με τη μεγαλύτερη εξαγωγή «σκλάβων του σεξ» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα