Τέλος ο Ντούντα!

Λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς από τον Παναθηναϊκό, το ελληνικό μπάσκετ ξεμένει –ομολογουμένως απρόσμενα- και από τον έτερο «κουμπάρο». Ο Ντούσαν συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (15/6) με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο και παρότι οι δύο άντρες του πρότειναν να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας μετά την απόλυτη πετυχημένη χρονιά που είχε, ο «Ντούντα» αρνήθηκε ευγενικά ξεκαθαρίζοντας πως προτιμά να συνεχίσει τη δουλειά του στον πάγκο της εθνικής Σερβίας. Πληροφορίες,

βέβαια, κάνουν λόγο για φόβο του 69χρονου τεχνικού σχετικά με περαιτέρω μείωση του μπάτζετ, την ώρα που δύο βασικά στελέχη της φετινής καλοδουλεμένης μηχανής, οι Σλούκας και Πρίντεζης, δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι.

Ο πρώτος αναμένεται να συζητήσει άμεσα με τη διοίκηση ενώ στην πιάτσα ακούγεται ότι την περίπτωσή του καλοβλέπει και ο “αιώνιος” ενώ ο δεύτερος περιμένει μια γενναία αύξηση (από τα 300.000 που έπαιρνε φέτος) και εφόσον δεν συμβεί αυτό, τότε δεν αποκλείεται να τραβήξει για άλλες πολιτείες, καθώς δεν είναι είναι λίγοι αυτοί που θα του προσφέρουν ένα καλύτερο συμβόλαιο μετά την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποίησε φέτος, χαρίζοντας -στον τελικό της Πόλης- την Ευρωλίγκα στον Ολυμπιακό με δικό του καλάθι.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ντούντα δεν φάνηκε διατεθημένος να ρισκάρει την παραμονή του σε μια ομάδα όπου το τοπίο είναι θολό στην παρούσα φάση και δεν αποκλείεται να χρειαστεί άμεσα να λύσει το γρίφο ενός εκ νέου ”κουτσουρεμένου” μπάτζετ. Όπως και να ‘χει, η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαρίστησε τον «Σοφό» για τη διετή  συνεργασία, ενώ και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τόνισε μετά τη συνάντηση πως εάν αποφασίσει ποτέ να επιστρέψει στην Ελλάδα θα το κάνει μόνο για τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

Στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Ίβκοβιτς που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της ΚΑΕ Ολυμπιακός, η διοίκηση της ομάδας πρότεινε στον κ. Ίβκοβιτς την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Ο κ. Ίβκοβιτς ενημέρωσε την ΚΑΕ πως αποφάσισε να συνεχίσει μόνο στην Εθνική Σερβίας, για λόγους που εξήγησε και που η ΚΑΕ Ολυμπιακός σέβεται απολύτως. Ο κ. Ίβκοβιτς επεσήμανε στη διοίκηση της ΚΑΕ ότι αν αποφασίσει στο μέλλον να δουλέψει ξανά σε συλλογικό επίπεδο θα είναι μόνο για τον Ολυμπιακό.

Η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον κ. Ίβκοβιτς για την άψογη συνεργασία που είχε μαζί του τα δυο αυτά χρόνια και ιδιαιτέρως για τη μεγάλη συνεισφορά του στην ιστορική φετινή σεζόν.

Η δήλωση του Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά τη συνάντηση: 

“Στη σημερινή μας προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο και τον αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Σκινδήλια συζητήσαμε και αναλύσαμε τόσο τις συνθήκες που διαμορφώνονται στο ελληνικό μπάσκετ και τον Ολυμπιακό σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όσο και τη δική μου καταπόνηση τα τρία τελευταία χρόνια με την ταυτόχρονη ενασχόλησή μου με την Εθνική Σερβίας και τον Ολυμπιακό. Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, οδηγούμε στην απόφαση να μην παραμείν

Keywords
Τυχαία Θέματα