Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα για το χτύπημα στην Τράπεζα της Ελλάδος

Δύο συνοδοιπόρους του Νίκου Μαζιώτη στο λεγόμενο «Αντάρτικο Πόλης» ταυτοποίησε η Αντιτρομοκρατική για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μετά από το χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας, η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία και οι αστυνομικοί εκτιμούσαν ότι ο «εγκέφαλος» ήταν ο Νίκος Μαζιώτης και έτσι αποφασίστηκε να εξεταστούν τα πλάνα από το κύκλωμα παρακολούθησης σε τράπεζα

των Μεθάνων καθώς είχε καταγραφεί ο Νίκος Μαζιώτης μαζί με δύο ακόμα μέλη του Αντάρτικου Πόλης να ληστεύουν το υποκατάστημα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Θεοδόσης Πάνου στο newsit.gr, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν καταλήξει στην ταυτότητα των δύο ανδρών που πλαισίωναν τον Νίκο Μαζιώτη στις ληστείες στην Πελοπόννησο.

Οι δυο άνδρες είναι γνωστοί στην Αντιτρομοκρατική και στην Κρατική Ασφάλεια επειδή είχαν έντονη δραστηριότητα στον Αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας αναφέρουν πως πριν από περίπου δύο χρόνια, τα ίχνη των ανδρών χάθηκαν τελείως, τόσο από συγγενείς όσο και από πολιτικούς χώρους στους οποίους δραστηριοποιούνταν.

Η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία δεν φαίνεται να είναι άσχετη, καθώς συμπίπτει χρονικά με το νέο πέρασμα που έκανε στην παρανομία ο Νίκος Μαζιώτης και η συμβία του, γράφει ο Λάμπρος Πάνου.

Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο η ομάδα του Μαζιώτη να πλαισιώνεται από τους δύο άνδρες που έσβησαν τα ίχνη τους πριν από δύο χρόνια και κατά συνέπεια να είναι πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εξέτασαν το υλικό από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και από αυτές των τραπεζών και των καταστημάτων, καταφέρνοντας να εντοπίσουν την κίνηση του αυτοκινήτου-βόμβα αλλά και την ομάδα υποστήριξης που είχε ο οδηγός του οχήματος.

Η μαύρη μοτοσυκλέτα της οποίας ο οδηγός φυγάδεψε τον οδηγό του αυτοκινήτου, ακολουθούνταν από μία δεύτερη μοτοσυκλέτα κόκκινου χρώματος και από ένα λευκό αυτοκίνητο ενώ εκτιμάται πως ήταν η ομάδα υποστήριξης.

Τέλος, στην Αντιτρομοκρατική υπάρχουν έντονες υποψίες ότι ο Νίκος Μαζιώτης έχει συμπράξει με τον Χριστόδουλο Ξηρό για το Αντάρτικο Πόλης.

Φωτογραφία Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα