Τα Σκόπια «χώρισαν» Τσίπρα-Ομπάμα, λίγες ώρες μετά τα «μέλια»

Λίγες ώρες χρειάστηκαν για να χαλάσουν οι σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπάρακ Ομπάμα - δηλαδή της ελληνικής διπλωματίας με αυτή των ΗΠΑ - ύστερα από το διπλό τετ-α-τετ των δύο ηγετών στη Νέα Υόρκη. Αφορμή στάθηκε η ονομασία με την οποία προσκλήθηκε η ΠΓΔΜ στη Σύνοδο Κορυφής για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, η οποία προκάλεσε

την αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική κυβέρνηση, η οποία διοργάνωσε τη Σύνοδο στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, προσκάλεσε τα Σκόπια με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε διάβημα της ελληνικής πλευράς, η οποία απαίτησε τα Σκόπια να συμμετάσχουν με την ονομασία FYROM (ΠΓΔΜ), ωστόσο αυτό δεν έγινε αποδεκτό.

Έτσι, αποφασίστηκε να μην προσέλθει στη Σύνοδο ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ενώ εκπροσώπηση δεν υπήρξε ούτε σε κατώτατο επίπεδο.

Όλα αυτά, ενώ προηγήθηκε ολιγόλεπτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον σκοπιανό ομόλογό του, Νίκολα Γκρούεφσκι, στην οποία εκφράστηκε η πρόθεση να γίνουν ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

The post Τα Σκόπια «χώρισαν» Τσίπρα-Ομπάμα, λίγες ώρες μετά τα «μέλια» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα