Τα ομορφότερα δωρεάν αξιοθέατα

Είναι γνωστό ότι για να δεις τα αξιοθέατα πρέπει να πληρώσεις. Υπάρχουν όμως και αυτά που είναι δωρεάν για το κοινό και είναι πανέμορφα.

Από τον Χαράλαμπο Μιχαλόπουλο

Ασχέτως αν ταξιδεύετε με περιορισμένο budget ή όχι, υπάρχουν πάντα ορισμένα πράγματα που αξίζει πραγματικά να δείτε από κοντά και είναι εντελώς δωρεάν. Ακολουθούν τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα σύμφωνα με το Lonely Planet. Η Βασιλική του Αγ. Πέτρου, ΒατικανόΕκτός του ότι είναι μία από τις πιο γνωστές εκκλησίες
και ένα από τα ιερότερα καθολικά μέρη του κόσμου, κατέχει επίσης το ρεκόρ για το μεγαλύτερο εσωτερικό χριστιανικής εκκλησίας, μιας και η χωρητικότητά του φτάνει τα 60 χιλιάδες άτομα. Πέραν του εντυπωσιακού μεγέθους, οι υπέροχες τοιχογραφίες από καλλιτέχνες, όπως ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Ραφαήλ, μαγνητίζουν τον επισκέπτη.Το Parc Guell, ΒαρκελώνηΜετά τη Sagrada Familia και την Casa Batllo, ένα από τα πιο πολυσύχναστα δημιουργήματα του Γκαουντί είναι το υπαίθριο αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Parc Güell. Το πάρκο είναι ιδανικό για όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά το ύφος του γνωστού Ισπανού αρχιτέκτονα, χωρίς να έχουν κάποιο ξεναγό να τους κάνει μάθημα και φυσικά, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν εισιτήριο.Το μουσείο Σμιθσόνιαν, ΟυάσινγκτονΚαι όμως, το μεγαλύτερο μουσείο και ερευνητικό κέντρο του κόσμου έχει δωρεάν είσοδο. Προσφέροντας ενδιαφέρουσες και άκρως εντυπωσιακές ατραξιόν, όπως το Μουσείο Αέρος και Διαστήματος, το Εθνικό Ζωολογικό Πάρκο, το Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.Η τέχνη του δρόμου, Μπουένος ΆιρεςΔεν πρόκειται για ένα συγκεκριμένο μέρος, διότι στο Μπουένος Άιρες υπάρχουν πολλοί δρόμοι και πολλές γειτονιές που είναι γνωστές για τον καλλιτεχνικό τους χαρακτήρα. Από ζωγράφους που κάνουν το πορτρέτο σας μέσα σε λίγα λεπτά, μέχρι εκθέσεις αφηρημένης τέχνης και ζευγάρια χορευτών ταγκό, μπορείτε να τα θαυμάσετε όλα αυτά σε περιοχές όπως οι La Boca, Caminito και Calle Lanín. Από το επίσημο τουριστικό site του Μπουένος Άιρες μπορείτε να κατεβάσετε χάρτες για να κάνετε μόνοι σας ένα τουρ σε κάθε μια από αυτές τις καλλιτεχνικές περιοχές.Η Πύλη της Ινδίας, ΜουμπάιΘεωρητικά και πρακτικά, είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του: μια τεράστια αψίδα που κοιτάζει προς το λιμάνι του Μουμπάι και έχει πίσω της ολόκληρη τη χώρα. Το πλέον ιδανικό μέρος να ξεκινήσει κανείς το ταξίδι του στην Ινδία.

Πηγή: thea.gr

Διαβάστε ακόμα:

* Φθηνά και στο Λονδίνο. Μπορείς!

* Δες τα… καλύτερα

* Ζήσε στις ακριβότερες πόλεις… τσάμπα

Keywords
Τυχαία Θέματα