Τα γενέθλια της ΝΔ στην Χαλκιδική: Ο Σαμαράς παρουσιάζει το όραμα της μεταμνημονιακής Ελλάδας

Στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής βρίσκεται από χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στις 12 το μεσημέρι θα μιλήσει στην εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

«Ένα κόμμα θα κριθεί ως προς τη θέση που έχει στην πολιτική ζωή της χώρας από τις θέσεις του, τις αρχές του, τη σύνθεσή του και τις πράξεις του. Με τα κριτήρια αυτά, τις αρχές μας τις πράξεις μας, και τη σύνθεση του κόμματος, η ΝΔ

θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός που ευρίσκεται μεταξύ του παραδοσιακού φιλελευθερισμού και του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Αυτή είναι η θέση την οποία επιβεβαιώνουν οι πράξεις της ΝΔ.».

Με τα λόγια αυτά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το Μάιο του 1979, στο 1ο συνέδριο της ΝΔ παρουσίασε το ιδεολογικό πλαίσιο του κόμματός του και την διακήρυξη θέσεων και αρχών, προσδιορίζοντας την πορεία του έως και σήμερα. Από τον ίδιο χώρο, από το ξενοδοχείο «Άθως Παλλάς» στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο έβδομος πρόεδρος της ΝΔ από το 1974, θα σημάνει προσκλητήριο επανασυσπείρωσης του χώρου της κεντροδεξιάς.
Ο Πρωθυπουργός θα επενδύσει σε πρώτη φάση σε αυτή την πρώτη εκδήλωση, καθώς θα ακολουθήσει και η κεντρική που θα γίνει στην Αθήνα στις 4 Οκτωβρίου, ανήμερα της ίδρυσης της ΝΔ, στον παραταξιακό πατριωτισμό στελεχών και μελών για να αναστρέψει το αρνητικό για την κυβέρνησή του.

Υπό στη σκιά των δημοσκοπήσεων όπου ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα και μάλιστα έως και 11 μονάδων [διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ] ο Πρωθυπουργός, πέρα από τις ιστορικές αναφορές στη ΝΔ και στον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή, αναμένεται να παρουσιάσει το όραμά του για τη νέα μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Το κεντρικό μήνυμα θα είναι η ανάγκη για συστράτευση όλων των αποστασιοποιημένων στελεχών και οπαδών επί τη βάση πολιτικών και συσπείρωση γύρω από τη ΝΔ ενόψει των δύσκολων πολιτικών μαχών που έρχονται.

Στην εκδήλωση, το «παρών» θα δώσουν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, υπουργοί, βουλευτές και ιστορικά στελέχη του κόμματος. Χαιρετισμό αναμένεται να απευθύνουν οι Πέτρος Μολυβιάτης, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Τα γενέθλια της ΝΔ στην Χαλκιδική: Ο Σαμαράς παρουσιάζει το όραμα της μεταμνημονιακής Ελλάδας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα