Τα «δαχτυλικά αποτυπώματα» είναι οι μύτες: 10 απίστευτα facts για τους σκύλους

Μπορεί τους σκύλους να τους έχουμε περισσότερο στο μυαλό μας σαν τα ζώα που μας αγαπούν και είναι πιστά, ωστόσο έχουν και κάποια συναρπαστικά χαρακτηριστικά που δεν τα ξέραμε -τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Έχουν τρία βλέφαρα: Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και οι σκύλοι έχουν βλέφαρα πάνω από τα μάτια τους που κινούνται πάνω-κάτω. Έχουν όμως βλέφαρα και στη γωνία του ενός ματιού τους που χρησιμεύει στο να καθαρίζεται η βλέννα από τα μάτια.

Οι σκύλοι αγαπούν πραγματικά τους ανθρώπους: Υπάρχει και επιστημονική απόδειξη. Από μαγνητικές διαπιστώθηκε πως τα κέντρα εγκεφάλου των σκύλων

που συσχετίζονται με την αγάπη, όταν μύριζαν τον άνθρωπο που ξέρουν ενεργοποιούνταν σε σχέση με όταν μύριζαν φαγητό.

Είναι έξυπνοι σαν νήπια: Τεστ IQ έδειξαν πως οι ικανότητες των σκύλων είναι ίδιες με εκείνες ενός 2χρονου παιδιού. Αυτό σημαίνει πως ένας σκύλος μπορεί να μάθει 150 λέξεις και να ανταποκριθεί σε χειρονομίες.

Οι πατούσες τους μυρίζουν σαν σνακ: Είτε ποπ-κορν, είτε πατατάκια και γαριδάκια, η μυρωδιά οφείλεται στα βακτήρια που μαζεύονται κατά την διάρκεια της βόλτας.

Η «υπερδύναμη» της νυχτερινής όρασης: Οι σκύλοι δεν βλέπουν σαν τις γάτες αλλά βλέπουν καλύτερα από τους ανθρώπους στο σκοτάδι. Τα μάτια τους είναι μεγαλύτερα από τα δικά μας ενώ ο αμφιβληστροειδής χιτώνας τους έχει περισσότερα κύτταρα, καθιστώντας τα σκυλιά ευαίσθητα στην φωτεινότητα των χώρων και όχι στα χρώματα.

Εμείς έχουμε δαχτυλικά αποτυπώματα, οι σκύλοι μύτες: Αυτό που είναι μοναδικό στον κάθε σκύλο είναι η μύτη του. Το Canadian Kennel Club χρησιμοποιεί αποτυπώματα μύτης από το 1930, όπως επίσης και πολλοί άλλοι οργανισμοί.

Βλέπουν καθημερινά όνειρα: Οι άνθρωποι και οι σκύλοι έχουν όμοιους εγκεφάλους. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως βλέπουν καθημερινά όνειρα όταν είναι σε βαθύ ύπνο, όπως και εμείς, και ας μην το καταλαβαίνουμε.

Η γούνα δεν χρησιμεύει για το κρύο: Η γούνα τα προστατεύει το καλοκαίρι καθώς λειτουργεί σαν μονωτικό, κρατώντας τη θερμοκρασία του σώματος ενώ προστατεύει και από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Σε ακούν σαν άνθρωποι όταν μιλάς: Οι σκύλοι καταλαβαίνουν τι λέμε, όχι επειδή ξέρουν τις λέξεις αλλά επειδή αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα και τον τόνο της φωνής.

Δεν ιδρώνουν: Οι σκύλοι δεν έχουν ιδρωτοποιούς αδένες σε όλο τους το σώμα όπως οι άνθρωποι. Έχουν μόνο στις πατούσες και γι αυτό το λόγο οι ιδιοκτήτες πρέπει να προσέχουν όταν τους βγάζουν βόλτα χειμώνα και καλοκαίρι. Λαχανιάζουν, ως αντίδραση του οργανισμού τους, για να δροσιστούν.

The post Τα «δαχτυλικά αποτυπώματα» είναι οι μύτες: 10 απίστευτα facts για τους σκύλους appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα