Αρχηγία ΝΔ: Πρώτος ο Αβραμόπουλος, δεύτερος ο Χατζηνικολάου

Με μεγάλη συμμετοχή και εύρος στην διασπορά των ψήφων ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή δημοσκόπηση του Koolnews η οποία καλούσε τους αναγνώστες του να ψηφίσουν ποιον θέλουν να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Να σημειώσουμε εδώ ότι όταν «ανέβηκε» η δημοσκόπηση το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου ο μόνος δελφίνος

της θέσης του προέδρου που είχε ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ενδιαφέρον είχε δείξει ο Γιώργος Αϊβαλιώτης. Να συμπληρώσουμε ότι μόλις το Σάββατο υπήρξε και η επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Τα υπόλοιπα ονόματα ήταν προϊόν ρεπορτάζ, φημών που άφηναν να κυκλοφορήσουν κύκλοι των υποψηφίων και άλλα ονόματα που έπαιξαν κατά καιρούς στην επικαιρότητα από τρίτες πηγές υπό την μορφή εικασιών.

Να σημειωθεί επίσης ότι κάποιοι από αυτούς έχουν δηλώσει κατηγορηματικά ότι δε θα είναι υποψήφιοι, όπως ο Νίκος Χατζηνικολάου που διέψευσε για τρίτη φορά πρωτοσέλιδα και δημοσιεύματα που τον χαρακτήριζαν δελφίνο του προεδρικού θώκου. Υπήρξαν επίσης δύο ονόματα, του πρώην Νομάρχη Θεσσαλονίκης και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτη Ψωμιάδη και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, το ενδιαφέρον των οποίων ανακοινώθηκε μετά το μεσημέρι της Τετάρτης ενώ η ψηφοφορία της δημοσκόπησης είχε ήδη ξεκινήσει.

Ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα:

Συνολικοί ψήφοι: 10.053

1. Δημήτρης Αβραμόπουλος 35% (3551)

2. Νίκος Χατζηνικολάου 21% (2114)

3. Κυριάκος Μητσοτάκης 6% (598)

4. Κώστας Μπακογιάννης 6% (595)

5. Όλγα Κεφαλογιάννη 6% (581)

6. Απόστολος Τζιτζικώστας 5% (499)

7. Άδωνις Γεωργιάδης 4% (398)

8. Βασίλης Κικίλιας 4% (371)

9. Βαγγέλης Μεϊμαράκης 3% (346)

10. Μαυρουδής Βορίδης 3% (277)

11. Ντόρα Μπακογιάννη 2% (225)

12. Κωστής Αϊβαλιώτης 2% (193)

13. Νίκος Δένδιας 2% (176)

14. Πέτρος Τατούλης 1% (91)

15. Μανώλης Κεφαλογιάννης 0% (38)

Πρώτος σε ψήφους, με τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος όμως δεν έχει δείξει την παραμικρή διάθεση να αφήσει τη θέση του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας. Ήταν γνωστό εξάλλου το ρεύμα που είχε προς τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας ως δις δήμαρχος Αθηνών. Ένα πρόσωπο που δεν εφθάρη ως υπουργός σε υπουργεία που εφάρμοσαν μνημονιακές πολιτικές στη διάρκεια των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Στη δεύτερη θέση ο εκδότης και δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την αγάπη και την εκτίμηση που του δείχνει ο κόσμος ως επαγγελματία παίρνοντας θετικές ψήφους παρότι ακόμα και στη διάρκεια της δημοσκόπησης είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν σκοπεύει να κατέβει στον στίβο της πολιτικής, πόσο μάλλον ως υποψήφιος αρχηγός ενός τόσο μεγάλου κόμματος.

Κοιτάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για τα ονόματα που κάλυψαν τις θέσεις 3-15 βλέπουμε να υπάρχει ισόποση διασπορά ψήφων προς όλους τους «υποψηφίους» χωρίς κάποιον να ξεχωρίζει αφού οι διαφορές τους κυμάνθηκαν από ελάχιστες έως μερικές εκατοντάδες ψήφοι.

Παρατηρούμε μια μικρή προτίμηση σε νεώτερους σε ηλικία πολιτικούς αλλά οι διαφορές δεν είναι τόσο σημαντικές ώστε να καταλήξουμε ότι υπάρχει έντονη κλίση των συμμετεχόντων στη ψηφοφορία μόνο προς τους άφθαρτους πολιτικά υποψηφίους.

Εντύπωση επίσης προκαλεί στο τελικό αποτέλεσμα της δημοσκόπησης ότι δεν υπάρχει ούτε στο θέμα των παραδοσιακών τζακιών κάποιο ιδιαίτερο ρεύμα παρότι είναι γνωστό ότι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας ακολουθούσαν πάντα τις παραδοσιακές οικογένειες πολιτικών της παράταξης.

Όλα αυτά βέβαια είναι ενδεικτικά, δεν χρίζουν ιδιαίτερης ανάλυσης αφού πολλά από τα ονόματα δε θα είναι τελικά υποψήφιοι, μέσα σ’ αυτούς οι δύο θριαμβευτές της δημοσκόπησης, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

The post Αρχηγία ΝΔ: Πρώτος ο Αβραμόπουλος, δεύτερος ο Χατζηνικολάου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα