Τα άλλα πανηγύρια: Το ΠΑΣΟΚ απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση -Άθλια η τροπολογία για τους μετανάστες

Μια μέρα μετά τους πανηγυρισμούς, τη θριαμβολογία και τα «Αντώνη μου - Βαγγέλη τι καλή κυβέρνηση που έχουμε» ήρθε η πεζή πραγματικότητα για να δείξει ότι πάντα θα υπάρχει το πρόβλημα σε αυτή τη συγκυβέρνηση.

Μια τροπολογία για τους μετανάστες είναι η θρυαλλίδα της νέας κρίσης που η αλήθεια είναι ότι είχε αργήσει πάρα πολύ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος επιχείρησε

να αποσύρει δύο φορές τροπολογία του προϊσταμένου του υπουργού, βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη. Ο τελευταίος την επενάφερε σήμερα το πρωί για τελευταία φορά με αποτέλεσμα να γίνει το μπαμ.

Ο κ. Γρηγοράκος επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο εκφράζοντάς του την πρόθεση να παραιτηθεί.

Πληροφορίες του koolnews.gr αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος τον απέτρεψε ζητώντας του «να παραμείνει στη θέση του και να δώσει τη μάχη.»

Από το ΠΑΣΟΚ μάλιστα διαρρέεται ότι πρόκειται για μια άθλια μη συμφωνημένη τροπολογία που μάλιστα δημιουργεί μιας μορφής ιδιώνυμο για τους παράνομους μετανάστες και εφόσον ψηφιστεί θα μας δημιουργήσει ποικίλα προβλήματα.

Δεν κάνουμε πίσω, λένε στο ΠΑΣΟΚ, θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν τι ακριβώς εννοούν.

Τι λέει η τροπολογία, το ιστορικό της σύγκρουσης

Σύμφωνα με την τροπολογία θα απελαύνονται αμέσως οι μετανάστες για τους οποίους θα αποδεικνύεται ότι έχουν προβεί σε ψευδείς καταγγελίες για σε βάρος τους ρατσιστική βία από τις αρχές.

Το πρωί της Πέμπτης ο Λεωνίδας Γρηγοράκος απέσυρε για 2η φορά μέσα σε 24 ώρες τη ρύθμιση, σημειώνοντας πως δημιουργήθηκαν λάθος εντυπώσεις και ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης δεν είναι να αποτρέψει οποιονδήποτε να κάνει καταγγελίες για ρατσιστικά εγκλήματα.

Η ενέργεια του κ. Γρηγοράκου προκάλεσε οργή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ετσι, λίγη ώρα αργότερα ο κ. Μιχελάκης μπήκε στην Ολομέλεια και ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται την ενέργεια του κ. Γρηγοράκου να αποσύρει τη ρύθμιση.

Είπε μάλιστα: «Την πολιτεία δεν θα την διαλύσουμε. Δεν θα αφήσουμε απροστάτευτους τους άνδρες του λιμενικού από τους δουλεμππόρους, οι οποίοι δασκαλεύουν τους λαθρομετανάστες και τους λένε να καταθέτουν ότι έπεσαν θύματα βιας από τους άνδρες του λιμενικού. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι όταν βλέπουν στολή έχουν πρόβλημα».

Η απόφαση του Υπουργού χαιρετίστηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με τον Μάκη Βορίδη να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζοντας την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λέει ότι ενοχολούνται οι προστάτες των δουλεμπόρων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για φαρσοκωμωδία ενώ ο ομόλογός του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος απέδωσε όσα γίνονται σε τεχνητή πόλωση μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε δυσαρέσκεια για την απόφαση του κ. Μιχελάκη.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα