Συντονίζουν τη δράση τους ΟΛΜΕ και ΔΟΕ – Κλειστά τα σχολεία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου

Μετά την ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, που συνεδριάζει σήμερα, αναμένεται ακολουθήσει στο χορό των κινητοποιήσεων για το φλέγον θέμα της Παιδείας. Η ΟΛΜΕ έχει ήδη αναγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ενώ η ΔΟΕ

σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει 48 απεργία για τις 18 και 19 του μήνα.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δάσκαλοι και καθηγητές κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους δημιουργώντας κοινό απεργιακό μέτωπο. Όπως ανακοίνωσε μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χαράλαμπος Κόκκινος μετά την 48ωρη απεργία θα γίνουν γενικές συνελεύσεις στις τοπικές ενώσεις δασκάλων για να καθοριστεί η περαιτέρω στάσης τους.

Παράλληλα, σε απεργία προχωρούν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ Μιχάλη Κουρουτό, «το θέμα αφορά ολόκληρη την κοινωνία και αποτελεί τεράστια υπαναχώρηση του κράτους πρόνοιας»

Σε ανακοίνωση του το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά από τους εκπαιδευτικούς να μην υποκύψουν στις πιέσεις:

«Να μη συμπληρωθούν οι πίνακες που αποστέλλονται με βάση το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ» και καλεί τους εκπαιδευτικούς στη συγκέντρωση στην Περιφέρεια Εκπ/σης Αττικής την Παρασκευή 13/9/2013 και ώρα 14.00. Είναι φανερό ότι το Υπουργείο Παιδείας, πιστό σε εκτός νομιμότητας, μεθόδους, έχει αποφασίσει να κρίνει και να θέσει σε μία νέα κινητικότητα πλήθος εκπαιδευτικών, διαλύοντας ταυτόχρονα το θεσμό του ολοήμερου σχολείου. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει τις αντιεκπαιδευτικές μεθόδους και καλεί τους συλλόγους διδασκόντων, τα στελέχη της εκπ/σης και τα μέλη των ΠΥΣΠΕ να μην υποκύψουν στις πιέσεις και να αρνηθούν να υπολογίσουν πλεονάσματα κλείνοντας τα ολοήμερα τμήματα. Να μη συμπληρωθούν οι πίνακες που αποστέλλονται με βάση το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ. Η διαδικασία αυτή να σταματήσει τώρα. Καλούμε τους συναδέλφους στη συγκέντρωση στην περιφέρεια εκπ/σης Αττικής την Παρασκευή 13/9/2013 και ώρα 14.00. Ανάλογες συγκεντρώσεις να πραγματοποιηθούν σε όλες τις περιφέρειες εκπαίδευσης.»

Τέλος η ΟΛΜΕ κατέθεσε χθες στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας αίτηση ακύρωσης για τη διαθεσιμότητα των περίπου 2500 εκπαιδευτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα