Συνταγή για κρέπες βουτηγμένες στη σοκολάτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Κρέπες: Το πανεύκολο γλύκισμα που ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της σοκολάτας και υπόσχεται να εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας. Πρόκειται για ένα γλυκό με λιγότερες θερμίδες σε σχέση με αυτά του ζαχαροπλαστείο και μπορείτε να το έχετε έτοιμο μέσα σε μισή μόλις ώρα! Ο Στέλιος Παρλιάρος αποκαλύπτει τη συνταγή του!

Ξεχάστε τις συνηθισμένες κρέπες που «αγκαλιάζουν» τη σοκολάτα

και δοκιμάστε τη νέα συνταγή, που της θέλει… βουτηγμένες μέσα της! Εσύ θα το δοκιμάσεις;

Υλικά

Για τη ζύμη

90 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο20 γρ. ζάχαρη2 αυγά1 κρόκος αυγού240 γρ. γάλα ζεστό30 γρ. βούτυρο λιωμένο1 πρέζα αλάτιξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για τη σοκολάτα

180 γρ. γάλα130 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά1 κουτ. της σούπας μέλι350 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια1 κλωναράκι βανίλιας

Εκτέλεση

Για τις κρέπες

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα. Προσθέτουμε τα αυγά και τον κρόκο και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένας χυλός. Προσθέτουμε σιγά-σιγά και το γάλα ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε το μίγμα για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.

Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 18 εκ. και το τοποθετούμε στη φωτιά έως ότου κάψει αρκετά. Ρίχνουμε μία κουταλιά από το χυλό και με γρήγορες κινήσεις του τηγανιού απλώνουμε το μείγμα παντού. Αναποδογυρίζουμε με μία σπάτουλα την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα.

Για τη σοκολάτα

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα, το μέλι, τη βανίλια και την τοποθετούμε στη φωτιά.

Αφήνουμε να βράσουν και αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και βουτάμε μέσα τις κρέπες.

The post Συνταγή για κρέπες βουτηγμένες στη σοκολάτα από τον Στέλιο Παρλιάρο appeared first on KoolNews.

Keywords
Αναζητήσεις
κρεπες με σοκολατα παρλιαρος
Τυχαία Θέματα