Συνεχίζονται οι συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Γερμανία

H Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε την εκκίνηση του δεύτερου γύρου συνομιλιών με τους Γερμανούς Πράσινους.

Η πρόσφατη αλλαγή της ηγεσίας των Γερμανών Πράσινων αφήνει για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμαχίας με το συντηρητικό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα.

Παρόλο που μετά τη λήξη των γερμανικών εκλογών οι Πράσινοι δεν έδειχναν έτοιμη για σοβαρές συνομιλίες, η εκλογή της Κατρίν Γκέριγκ Έγκαρντ άλλαξε τα δεδομένα καθώς η συγκεκριμένη πολιτικός εκπροσωπεί τη συντηρητική πτέρυγα του κόμματος και έχει ξεκινήσει να

προσεγγίζει επιτυχώς την Άνγκελα Μέρκελ και τους Χριστιανοδημοκράτες.

Πάντως, η νέα εκκίνηση συνεργασίας δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμα διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα. Οι κύριες εστίες διαφωνίας τους είναι σε σχέση με τη χαμηλή φορολογία πλούσιων Γερμανών, τον κατώτατο μισθό, την δομή των κυβερνητικών επενδύσεων, αλλά και σε σχέση με την λιτότητα στην Ελλάδα.

Οι Γερμανοί Πράσινοι έχουν τονίσει επανειλημμένα πως η λιτότητα της Μέρκελ δεν λειτουργεί για κανέναν και καταστρέφει την ελληνική οικονομία.

Ο άλλος υποψήφιος «γαμπρός» της Μέρκελ, το Σοσιαλιστικό Γερμανικό Κόμμα, δείχνει να έχει χάσει την δυναμική πού είχε λίγες βδομάδες πριν καθώς έχει δεχτεί δριμεία κριτική από τους υποστηρικτές του οι οποίοι νιώθουν προδομένοι από τη θέληση του να συνεργαστεί με τους Χριστιανοδημοκράτες.

Τελικά, το SPD ανακοίνωσε πως θα αφήσει τα μέλη του να αποφασίσουν με ψηφοφορία, για το αν θα πρέπει το κόμμα να συνεχίσει τις συνομιλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα