Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

14:26 9/8/2012 - Πηγή: KoolNews

Στα μεγάλα πύρινα μέτωπα της Αρκαδίας, Κορινθίας και Άγιου Όρους, έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους οι πυροσβεστικές αρχές, που δείχνουν να κερδίζουν τη μάχη σταδιακά. 

Νικητές φαίνεται να βγαίνουν από τις μάχη με τις φλόγες στην Αρκαδία οι πυροσβέστες, μετά από τρεις μέρες. Τα περισσότερα μέτωπα είναι σε ύφεση και η προσοχή πλέον εστιάζεται στις περιοχές Μαλωτά, Βίγλες και Παλαιόχουνη, μεταξύ παλαιάς και νέας εθνικής οδού.  

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά στην Αρκαδία έχει καταστρέψει περίπου 27.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης, με ελαιόδεντρα, μελίσσια

και ζωικό κεφάλαιο. Καλύτερα δείχνουν τα πράγματα να είναι και στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, καθώς η φωτιά είναι σε ύφεση και οι πυροσβέστες καταβάλουν προσπάθεια να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Αντίθετα σκληρή μάχη εξακολουθούν να δίνουν περίπου 100 πυροσβέστες στπ Αγιο Όρος, όπου νωρίτερα είχε δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση σπιτιών και ξενοδοχείων. Η φωτιά επεκτάθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, λόγω των ισχυρών ανέμων.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα