Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου σήμερα – Σε τεντωμένο σκοινί η συγκυβέρνηση

09:37 7/1/2014 - Πηγή: KoolNews

To κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου αναμένεται να περάσει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να συζητήσουν για την προεδρία της Ε.Ε.που ξεκινά την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, την άφιξη των «ελεγκτών» της Τρόικας από το Ευρωκοινοβούλιο και βεβαίως την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

αναμένεται να θέσει και το θέμα των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία που έχει προκαλέσει και την αντιπαράθεση του υπουργού Υγείας με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και προκαλεί τριγμούς στην συγκυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν τον έντονο προβληματισμό από τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι το τελευταίο διάστημα διαφοροποιούνται σχεδόν σε κάθε νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση. Ωστόσο οι ευαίσθητες κοινοβουλευτικές ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί σε συνδυασμό με την ελληνική προεδρία στην ΕΕ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια κλιμάκωσης της ενδοκυβερνητικής σύγκρουσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι αντιδράσεις από την πλευρά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι συνεργάτες του πρωθυπουργού συνιστούσαν ψυχραιμία, ακόμα και στον Άδωνι Γεωργιάδη από τον οποίο ζήτησαν να χαμηλώσει τους τόνους.

Η συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών θα γίνει στις 16:00 παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και πιθανότατα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη όπου και θα επιχειρηθεί να βρεθούν τα ισοδύναμα 10-15 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να εξαιρεθούν και οι άνεργοι από τα 25 ευρώ που απαιτούνται πλέον για την εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα