Συναντάται με Ντάισελμπλουμ σήμερα ο Τσακαλώτος – Αύριο η συνάντηση με Σόιμπλε

Μπαράζ συναντήσεων με τους Ευρωπαίους ομόλογους του έχει αυτές τις ημέρες ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο πλαίσιο του μαραθωνίου επαφών για την πορεία του ελληνικού προγράμματος εν όψει της πρώτης αξιολόγησης και το ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Ο Έλληνας υπουργός συναντήθηκε χθες με τον Φιλανδό Αλεξάντερ Στουμπ στο Ελσίνκι, ενώ σήμερα θα βρίσκεται στο Άμστερνταμ όπου θα συναντηθεί με τον Ολλανδό ομόλογό του Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Αύριο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα μεταβεί στο Βερολίνο για τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η σημερινή συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Ολλανδό ομόλογό του Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά, κυρίως, η αυριανή με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα αποτελέσουν τα δυσκολότερα «crash test» τόσο εν όψει του Eurogroup της Πέμπτης όσο και εν όψει της επίσημης έναρξης της διαδικασίας της αξιολόγησης, η οποία αναμένεται να αρχίσει την επόμενη εβδομάδα με την έλευση του κουαρτέτου στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, μέχρι στιγμής το ταξίδι του κ. Τσακαλώτου στην Ευρώπη εξελίσσεται με πολύ θετικό τρόπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά απέσπασε συμφωνίες για σύμπλευση στάσης σχετικά με αρκετά ζητήματα που αφορούν στο ελληνικό πρόγραμμα σε Ιταλία, Πορτογαλία και Γαλλία, ενώ και η χθεσινή συνάντηση στην -αυστηρή- Φινλανδία εξελίχθηκε σε ιδιαίτερο φιλικό κλίμα.

The post Συναντάται με Ντάισελμπλουμ σήμερα ο Τσακαλώτος – Αύριο η συνάντηση με Σόιμπλε appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα