Συμβαίνουν και αλλού: 3.200 κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν νωρίτερα στην Ουάσιγκτον, εξαιτίας λάθους του ηλεκτρονικού συστήματος!

Περίπου 3.200 κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν από το 2002 έως σήμερα, εξαιτίας λάθους στο ηλεκτρονικό σύστημα της Πολιτείας της Ουάσιγκτον, όπως παραδέχθηκε ο κυβερνήτης της!

Η πρόωρη απελευθέρωση των κρατουμένων οφείλεται σε μία βλάβη υπολογιστή, ο οποίος ενέκρινε την αποφυλάκισή τους νωρίτερα από ό,τι έπρεπε. Από τότε που αναβαθμίστηκαν τα συστήματα, δηλαδή το 2002, περίπου το 3% των εγκληματιών έχουν βγει νωρίτερα από τη φυλακή.

Κάποιοι από αυτούς που αποφυλακίστηκαν θα πρέπει

να επιστρέψουν στα σωφρονιστικά ιδρύματα προκειμένου να εκτίσουν την ποινή τους και πέντε εξ αυτών βρίσκονται ήδη ξανά στο κελί.

«Το γεγονός ότι αυτό το πρόβλημα υπήρχε για 13 χρόνια είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό για εμένα, απαράδεκτο και ειλικρινά εξωφρενικό», δήλωσε ο κυβερνήτης. «Οταν το έμαθα, διέταξα απευθείας τη διόρθωσή του και γρήγορα», πρόσθεσε.

Ο κυβερνήτης ζήτησε από τις τοπικές νομικές υπηρεσίες να εντοπίσουν γρήγορα ποια είναι αυτά τα άτομα που πρέπει να επιστρέψουν στη φυλακή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της πολιτείας, οι ημέρες ποινής που γλίτωσαν οι κρατούμενοι είναι 49 κατά μέσο όρο, αλλά ο πιο τυχερός είναι εκείνος που αποφυλακίστηκε 600 ημέρες νωρίτερα!

Οι αρχές διαπίστωσαν το πρόβλημα το 2012, όταν η οικογένεια θύματος εγκληματία πληροφορήθηκε ότι ο δράστης αποφυλακίστηκε πολύ νωρίς. Ομως, όπως παραδέχεται η Πολιτεία, καθυστέρησε επανειλημμένα η επιδιόρθωση του προβλήματος.

The post Συμβαίνουν και αλλού: 3.200 κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν νωρίτερα στην Ουάσιγκτον, εξαιτίας λάθους του ηλεκτρονικού συστήματος! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα