Συλλαλητήριο αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες στα Χανιά

Με κυρίαρχο σύνθημα, «καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες», τα Χανιά συμμετείχαν σήμερα στην πανελλαδική δράση που πραγματοποιείται και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας καθώς και της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς στο οποίο κυριάρχησε το σύνθημα: «Για ένα κόσμο χωρίς φράχτες για τα θύματα των επεμβάσεων - Για έναν κόσμο χωρίς προσφυγιά και ρατσισμό».

Οι συμμετέχοντες στο

συλλαλητήριο τοποθέτησαν πανό σε διάφορα σημεία του χώρου της εκδήλωσης ενώ μοίραζαν φυλλάδια σε διερχόμενους πολίτες στα οποία μεταξύ άλλων ανέφεραν.
«Διαδηλώνομε σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα για να νικήσει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και να ηττηθεί ο ρατσισμός και η φασιστική απειλή».
Μιλώντας για την εκδήλωση των Χανίων το μέλος του Κινήματος Ενάντια στο Φασισμό και το Ρατσισμό, Μαργαρίτα Παπαμηνά, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το μήνυμα είναι να ανοίξουν τα σύνορα», ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Νεκτάριος Πετράκης επεσήμανε: «Στο ρατσισμό και το φασισμό απαντάμε με το κύμα αλληλεγγύης προς τους μετανάστες».

Το συλλαλητήριο των Χανίων οργάνωσαν σωματεία και συλλογικότητες εκπρόσωποι των οποίων σε σύντομες ομιλίες τους έστειλαν μηνύματα αλληλεγγύης προς τους μετανάστες καταδικάζοντας την πολιτική των κλειστών συνόρων.

«Λέμε όχι στην Ευρώπη φρούριο», ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Φώτης Μπιχάκης, ενώ την αλληλεγγύη των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση προς τους μετανάστες εξέφρασε η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στους δήμους των Χανίων Αθηνά Γιαννουλάκη.

The post Συλλαλητήριο αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες στα Χανιά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα