Συγκεντρώσεις υπέρ της Ελλάδας σε Βερολίνο, Γαλλία και Ιταλία – Πορεία κατά της λιτότητας στο Λονδίνο

Με ελληνικές σημαίες, πλακάτ με συνθήματα για την Ελλάδα και μηνύματα για αλληλεγγύη κατέβηκαν στους δρόμους του Βερολίνου Γερμανοί για να διαδηλώσουν υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας.
Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε η οργάνωση Blockupy και σύμφωνα με εκτιμήσεις συμμετείχαν περίπου 1.800 διαδηλωτές.

Ανάμεσα στα πανό ξεχώρισε αυτό που

έδειχνε την Άνγκελα Μέρκελ να φιλιέται με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνονται μέσα στο Σαββατοκύριακο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

«Η Ελλάδα, μια ελπίδα για την Ευρώπη»

«Ελλάδα, Γαλλία, Ευρώπη: Η λιτότητα σκοτώνει, η δημοκρατία πεθαίνει... Αντιστεκόμαστε» είναι το σύνθημα- κάλεσμα για τη διαδήλωση στο Παρίσι, υπέρ της Ελλάδας.

Το κάλεσμα, που δίνεται μέσω Ίντερνετ, συνυπογράφουν πολλές εναλλακτικές οργανώσεις, γαλλικές και ευρωπαϊκές, σύλλογοι, συνδικάτα, αριστερά γαλλικά κόμματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Συμμετέχει και η συλλογική πρωτοβουλία που με σύνθημα: «Η Ελλάδα, μια ελπίδα για την Ευρώπη» που έχει συγκεντρώσει 20.000 υπογραφές [διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Συγκέντρωση κατά της λιτότητα στο Λονδίνο

Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία το Σάββατο στους δρόμους του Λονδίνου διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Η διαδήλωση αυτή, η πρώτη μετά τη νίκη των Συντηρητικών στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου, συνιστά "την αρχή μιας εκστρατείας διαμαρτυριών, απεργειών, άμεσων δράσεων και πολιτικής ανυπακοής σε όλη τη χώρα", δήλωσε ο Σαμ Φέρμπερν, ένας εκπρόσωπος της ομάδας People's Assembly που οργάνωσε την κινητοποίηση.

"Δεν θα σταματήσουμε μέχρι που η λιτότητα που επιβάλλεται στη χώρα να αποτελέσει παρελθόν", πρόσθεσε.
Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την Τράπεζα της Αγγλίας, στην καρδιά του Σίτι, μέσα σε ενθουσιώση ατμόσφαιρα και αναμένεται ότι το απόγευμα η πορεία θα φτάσει στο Κοινοβούλιο του Γουεστμίνστερ. "Η λιτότητα δεν λειτουργεί", "Όχι στις περικοπές" και "Έξω οι Τόρις" είχαν γράψει οι συμμετέχοντες στα πλακάτ που κρατούσαν. Πολλοί χόρευαν ή χτυπούσαν ταμπούρλα.

Οι περικοπές που εφαρμόζει η κυβέρνηση Κάμερον έχουν "δραματικές επιπτώσεις" σε όλη την κοινωνία, σχολίασε μια δασκάλα, η Σιάν Μπλουρ. "Τα παιδιά στο σχολείο φοβούνται ότι θα τους κάνουν έξωση (...) επειδή τα επιδόματα που έπαιρναν οι γονείς τους έχουν κοπεί", σχολίασε.

Μεταξύ των διαδηλωτών υπήρχαν πολλοί ακτιβιστές, συνδικαλιστές αλλά και προσωπικότητες του θεάματος όπως ο Ράσελ Μπραντ και η Σάρλοτ Τσερτς. "Βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου" είπε η τραγουδίστρια, καταγγέλοντας την "άδικη, άνιση και άχρηση" πολιτική λιτότητας.

Στην Ιταλία, περίπου 100 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Κολοσσαίο, αψηφώντας τη βροχή, ζητώντας «Να σταματήσει τώρα η σφαγή» των μεταναστών στη Μεσόγειο. Κάποιοι επωφελήθηκαν για να εκφράσουν αισθήματα αλληλεγγύης και στην Αθήνα. «Είμαστε εδώ για να σώσουμε την Ευρώπη μας, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, των μεταναστών και της Ελλάδας. Η Ευρώπη πρέπει να ανήκει σε όλους και όχι μόνο στους Γερμανούς και τις τράπεζες», δήλωσε ένας 66χρονος συνταξιούχος.

The post Συγκεντρώσεις υπέρ της Ελλάδας σε Βερολίνο, Γαλλία και Ιταλία – Πορεία κατά της λιτότητας στο Λονδίνο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα