Στουρνάρας: Το ΣτΕ δικαίωσε την τόλμη κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Την δική του ερμηνεία δίνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρας για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά και υποστηρίζει ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας επικυρωσε την κατάργηση της

ΕΡΤ και ότι οι εργαζόμενοι είναι απολυμένοι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, «με την απόφαση του ΣτΕ επικυρώνεται η κατάργηση τη ΕΡΤ και του Διοικητικού Συμβουλίου της, και διατάσσεται ο υπουργός Οικονομικών και ο αρμόδιος υφυπουργός να εκπέμψουν πρόγραμμα από δημόσιο φορέα μέχρι να συσταθεί ο νέος φορέας».

Οι δηλώσεις Στουρνάρα στους δημοσιογράφους

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

«Καλησπέρα σας. Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επικυρώνεται η κατάργηση της ΕΡΤ και του Διοικητικού της Συμβουλίου. Διατάσσεται, επίσης, ο υπουργός Οικονομικών και ο αρμόδιος υφυπουργός τω Πρωθυπουργώ να εκπέμψουν πρόγραμμα από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα μέχρι τη σύσταση και λειτουργία του νέου φορέα. Για την κυβέρνηση μείζον θέμα και ζητούμενο είναι να συνεχιστούν οι ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση τόλμησε και φυσικά θα συνεχίσει. Και την Τετάρτη ελπίζουμε να υπάρξει η αναγκαία σύγκλιση.

Δημοσιογράφος: Τι θα γίνει; Θα μπει τέλος στο μαύρο;

Ι. Στουρνάρας: Το συντομότερο δυνατό.

Δημοσιογράφος: Οι δυο αρχηγοί μιλούν για επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Άμεσα κιόλας.

Ι. Στουρνάρας: Σας έκανα νομίζω δήλωση σαφέστατη».

Keywords
Τυχαία Θέματα