Στον Πειραιά άλλοι 1.749 μετανάστες από τη Μυτιλήνη

00:50 2/9/2015 - Πηγή: KoolNews

Στις 21:30 το βράδυ της Τρίτης κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το καταμαράν «ΤΕRA JET» με σημαία Κύπρου, μεταφέροντας 1.749 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη.

Το Λιμενικό Σώμα έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή αποβίβαση των προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι θα μεταφερθούν με λεωφορεία

του ΟΛΠ στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Στις 5 το πρωί της Τετάρτης στην πύλη Ε-1 στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει από τη Μυτιλήνη και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.459 πρόσφυγες και μετανάστες.

«Βουλιάζει» η Λέσβος

Στο μεταξύ, το απίστευτο νούμερο των 13.000 έφτασαν οι μετανάστες που βρίσκονταν στη Λέσβο. Οι αρχές του νησιού πάρα τις υπερπροσπάθειες που καταβάλλουν για να αντιμετωπίσουν το πρωτοφάνες φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα, εμφανίζονται αδύναμες να δώσουν μια λύση που θα ανακουφίσει τόσο τα κύμματα των προσφύγων όσο και των κατοίκων του «νησιού της Σαπφούς».

Μάλιστα κάνουν έκκληση προς την πολιτεία, ζητώντας την αμέριστη συμπαράσταση της με επιπλέον δρομολόγηση πλοίων, άλλα και με την αύξηση των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί.

The post Στον Πειραιά άλλοι 1.749 μετανάστες από τη Μυτιλήνη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα