Στον Γιώργο Χρυσοστόμου το βραβείο «Δημήτρης Χορν»

Τα θεατρικά βραβεία απονεμήθηκαν για άλλη μια χρονιά με τον Γιώργο Χρυσοστόμου να είναι ο μεγάλος τιμώμενος της απονομής, αφού του απονεμήθηκε το ύψιστο βραβείο για κάθε ηθοποιό, το «Δημήτρης Χορν» για την ερμηνεία του στην παράσταση «Mistero Buffo» του Ντάριο Φο στο θέατρο Θησείον.

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου κατά τη βράβευση του ευχαρίστησε τον σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλο που «είχε την πρωτοφανή γενναιοδωρία για έναν σκηνοθέτη

σαν κι αυτόν να συνεργαστούμε και όχι να μας σκηνοθετήσει, κάτι το οποίο ήταν μια πολύ όμορφη πολιτική πράξη και όχι μία πράξη πολιτικής». Οι δυο τους συνεργάζονται ξανά και φέτος στον Ρινόκερο του Ιονέσκο.

Εκτός από τον σκηνοθέτη, ο ηθοποιός απένειμε τα εύσημα στους συμπρωταγωνιστές του, Άννα Μάσχα, Κώστα Μπερικόπουλο, Αργύρη Ξάφη και Θάνο Τοκάκη, με τους δύο τελευταίους να έχουν λάβει επίσης το συγκεκριμένο βραβείο στο παρελθόν.

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου έγινε ο 14ος στην ιστορία του θεσμού που παραλαμβάνει το βραβείο, το οποίο εκτός από την ηθική βράβευση, περιλαμβάνει χρηματικό δώρο 3.000 ευρώ και το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν, ο οποίος αλλάζει κάθε χρόνο χέρια και πηγάινει στο νικητή. Συνυποψήφιοί του Χρυσοστόμου ήταν ο Ιωάννης Καπελέρης , ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και ο Δημήτρης Μοθωναίος.

Keywords
Τυχαία Θέματα