Στον εισαγγελέα ο Φιλιππίδης – «Προσήλθα οικειοθελώς» είπε μόλις έφτασε στην ΓΑΔΑ

10:34 5/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο Άγγελος Φιλιππίδης ο οποίος έφτασε λίγο μετά τις 09:00 στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη όπου και κρατείτο.

Ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με το που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα, συνελήφθη,

οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλου και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ. «Προσήλθα οικειοθελώς και άμεσα, όπως δήλωσα χθες», δήλωσε την ώρα που περνούσε το κατώφλι της ΓΑΔΑ.

«Ο πελάτης μου εκτελεί την δέσμευσή του», δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ο συνήγορός του, Αθανάσιος Βαρλάμης. Ωστόσο, όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, η επιστροφή του πρώην επικεφαλής του ΤΤ είναι συνέπεια απόφασης απέλασης από την Τουρκία, κι όχι οικειοθελούς επιστροφής. Η απέλασή του από το τουρκικό έδαφος διατάχθηκε έπειτα από σχετικό σήμα που απέστειλε στις τουρκικές Αρχές η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας μέσω Interpol.

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ δήλωσε πολιτικός κρατούμενους, μιλώντας στους Τούρκους δικαστές, ενώ οι δικηγόροι του έκαναν λόγο για αόριστες κατηγορίες σε βάρος του εντολέα τους, οι οποίες -όπως υποστήριξαν- του απαγγέλθηκαν μόνο και μόνο για να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Το έγγραφο που υπέγραψε ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγο μετά και την έκδοση του ίδιου στην Ελλάδα.

Το έγγραφο, σύμφωνα με το enikos.gr το υπέγραψε στην Τουρκία, σύμφωνα με το οποίο (διακρίνεται και κάτω αριστερά, στο κυκλωμένο σημείο) ο κ Φιλιππίδης αναφέρει: «Επιθυμώ να επιστρέψω στην Ελλάδα όπως δήλωσα στο δικαστήριο, αμέσως». Έτσι και έγινε. Ο Άγγελος Φιλιππίδης με πτήση των τουρκικών αερογραμμών έφθασε στην Ελλάδα και μετά μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ για να απολογηθεί.

Ο κ. Φιλιππίδης όπως φαίνεται και από τις εικόνες της άφιξής του προσήλθε αρκετά κουρασμένος στην ΓΑΔΑ έχοντας εμφανείς τους μαύρους κύκλους στα μάτια του, καθώς αφέθηκε στις 3 τα ξημερώματα από το αστυνομικό τμήμα, και στην συνέχεια πήρε την πρωινή πτήση για την Αθήνα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα