Στον αέρα η συμφωνία: Σκληραίνουν τη στάση τους Ευρωπαίοι και ΔΝΤ

Στο κενό έπεσαν οι προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης να σπάσει το μέτωπο ευρωπαίων δανειστών και ΔΝΤ.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου της γενικής διευθύντριας του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ κατά την οποία δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει, αλλά και τη νέα τοποθέτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά της ελάφρυνσης χρέους, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ζήτησε να συναντηθεί

για δεύτερη φορά, μέσα σε 24 ώρες, με την κ. Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου η νέα συνομιλία τους κράτησε 20 λεπτά με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να ζητάει διευκρινίσεις από την Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και την δέσμευση της στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

Νωρίτερα, η Κριστίν Λαγκάρντ, αναφερόμενη στην επιστροφή της αποστολής του Ταμείου στην Αθήνα, είχε προειδοποιήσει να μην αναμένονται άμεσα αποτελέσματα, καθώς πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά:

«Υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει. Μην περιμένετε άμεσο αποτέλεσμα διότι αυτά τα πράγματα παίρνουν χρόνο. Η θέση μας σε σχέση με την ελληνική βιωσιμότητα, την οικονομική βιωσιμότητα και σταθερότητα δεν έχει αλλάξει».

Πληροφορίες από την Ουάσιγκτον αναφέρουν ότι οι δανειστές απαιτούν από την κυβέρνηση να ψηφίσει και προληπτικά μέτρα, πέραν των προβλεπόμενων 5,4 δισ. ευρώ, ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Ενδεικτικό του άσχημου κλίματος για την ελληνική πλευρά είναι ότι μετά την Κριστίν Λαγκάρντ που ζήτησε «ρεαλιστικά μέτρα» από την ελληνική κυβέρνηση, και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μοσκοβισί μίλησε για «αξιόπιστα μέτρα».

The post Στον αέρα η συμφωνία: Σκληραίνουν τη στάση τους Ευρωπαίοι και ΔΝΤ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα