Στο μικροσκόπιο οι άδειες όπλων της Χρυσής Αυγής – Μόνο 76 είχαν εκδοθεί από το Δαφνί

Πλούσιες σε υλικό και ευρήματα όποια υπόθεση και αν ανοίξουν οι διωκτικές Αρχές σχετικά με τις κατηγορίες της Χρυσής Αυγής αλλά και το ζήτημα περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά τις πρώτες έρευνες σχετικά με τον τρόπο που οι άνθρωποι του κόμματος – βουλευτές και μη – αποκτούσαν τις άδεις οπλοφορίας τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά.

Τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ένας

υποψήφιος βουλευτής και ένας δημοτικός της σύμβουλος κυκλοφορούν και οπλοφορούν σε ολόκληρη την Ελλάδα χάρη στα πιστοποιητικά ψυχικής υγείας που έχει υπογράψει και παράσχει ο ψυχίατρος και φίλος του κόμματος της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Παρασχάκης.

Ο ψυχίατρος και φίλος του κόμματος της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Παρασχάκης

Αυτά είναι τα πρώτα επιβεβαιωμένα στοιχεία. Αναλυτικότερα, είναι οι:

ο βουλευτής Αθηνών, Ηλίας Παναγιώταροςο βουλευτής Κορινθίας, Στάθης Μπούκουραςο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Πολύβιος Ζησιμόπουλοςο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Φθιώτιδας, Απόστολος Γκλέτσος καιο δημοτικός σύμβουλος που αντικατέστησε τον Νίκο Μιχαλολιάκο στο δήμο Αθηναίων, Ιωάννης Βουλδής

Ακόμη ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν λάβει πιστοποιητικό ικανής ψυχιατρικής κατάστασης βρίσκεται και το όνομα του πατέρα κατηγορουμένου για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, που σήμερα έχει προφυλακιστεί.

Η πλειοψηφία των πιστοποιητικών αυτών για άδειες οπλοφορίας και οπλοκατοχής είναι από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν δοθεί, μέσα σε δεκαεννέα μήνες - από την 1η Ιανουαρίου του 2012 έως τις 26 Ιουνίου του 2013 - 76 συνολικά πιστοποιητικά, τα οποία αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να εκδοθεί η άδεια για τα όπλα.

Παρόλο που δεν έχει διευκρινιστεί σε πόσα από αυτά έχει υπογράψει ο κ Παρασχάκης, αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι η πλειοψηφία έχει εκδοθεί με δική του ευθύνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, στα χέρια των ειδικών βρίσκεται και ο πλήρης κατάλογος των ονομάτων και των προσώπων στους οποίους έχουν εκδοθεί πιστοποιητικά, που επίσης ελέγχονται. Ανάμεσα στα ονόματα ξεχωρίζει εκείνο του πατέρα κατηγορουμένου στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα