Στο “κόκκινο” η Ισπανία

Περισσότεροι από 70 διαδηλωτές τραυματίστηκαν, μετά από επεισόδια με τις Ισπανικές αρχές, στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία των ανθρακωρύχων στη Μαδρίτη.

Η εντυπωσιακή διαμαρτυρία χιλιάδων ανθρακωρύχων, που συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το υπουργείο Βιομηχανίας στη Μαδρίτη, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Όλα άρχισαν όταν μια ομάδα διαδηλωτών

πέταξε πέτρες και μπουκάλια κατά των αστυνομικών, με τους τελευταίους να χρησιμοποιούν ακόμα και πλαστικές σφαίρες! Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον 70 άνθρωποι από τις συγκρούσεις.

Πολλοί από τους διαδηλωτές είχαν φτάσει στη Μαδρίτη την Τρίτη έπειτα από μια μεγάλη “μαύρη” πορεία με τα πόδια που διήρκεσε 20 ημέρες. Οι ανθρακωρύχοι περπάτησαν περισσότερα από 400 χιλιόμετρα, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική απόφαση να περικοπούν κατά 63% οι επιχορηγήσεις του τομέα. Με τους ανθρακωρύχους είχαν ενωθεί και χιλιάδες απλοί πολίτες, οι οποίοι αντιδρούν στα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Μαριάνο Ραχόι.

Keywords
Τυχαία Θέματα