Στο έλεος της τρομοκρατίας – Αυξήθηκε το επίπεδο κινδύνου και στην Ελλάδα

Στη βαθμίδα 2 αναβαθμίζουν το επίπεδο κινδύνου εκδήλωσης τρομοκρατικής ενέργειας από μέλη του ISIS στην Ελλάδα στελέχη μυστικών και αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών ευρωπαϊκών κρατών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, μέχρι πρότινος η Ελλάδα βρισκόταν στο επίπεδο 1 στη σχετική ευρωπαϊκή έκθεση εκτίμησης κινδύνου, αλλά ανέβηκε «σκαλί» μετά

τις επιθέσεις στη Γαλλία τον περασμένο Νοέμβριο, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

«Με κλειστά τα ευρωπαϊκά σύνορα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την εκδήλωση επιθέσεων σε στόχους ξένων συμφερόντων στη χώρα μας. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι ένας τζιχαντιστής που έχει έρθει από τις εμπόλεμες ζώνες δεν μπορεί να σχηματίσει πυρήνα που θα ανοίξει πυρ σε κάποιο ξενοδοχείο ελληνικού νησιού, όπου έχουν καταλύσει ξένοι τουρίστες; Κανείς», δήλωναν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, σήμερα, η πιθανότητα εγκλωβισμού κάποιου στρατολογημένου ή «απογοητευμένου» που έλκεται από τις ενέργειες του ISIS προκαλεί κινδύνους δημιουργίας πυρήνα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει βάσιμη πληροφορία τέτοιου κινδύνου ή ένδειξη ριζοσπαστικοποίησης ανάλογου βαθμού, ωστόσο κρίνουν αναγκαία την ενίσχυση του πληροφοριακού δικτύου για την αύξηση των πιθανοτήτων πρόληψης και αποτροπής.

The post Στο έλεος της τρομοκρατίας – Αυξήθηκε το επίπεδο κινδύνου και στην Ελλάδα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα