Στις 18:30 η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου – Τι θα πουν στις δηλώσεις τους

Το απόγευμα της Δευτέρας όπως όλα δείχνουν θα ξεκαθαριστεί το νέοι κυβερνητικό πλαίσιο που προκύπτει μετά από την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου στις 18:30 προκειμένου να «κλειδώσουν» τα ονόματα του ανασχηματισμού αλλά και να συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα της νέας προγραμματικής συμφωνίας.

Οι

αρχικά αναμενόμενες κοινές δηλώσεις των αρχηγών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν θα πραγματοποιηθούν, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα κάνουν δηλώσεις μετά την συνάντησή τους χωριστά, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσουν την σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, και ούτε την συμφωνία τους στο θέμα αυτό. Αντιθέτως στις δηλώσεις τους αναμένεται να ασχοληθούν με τα προγραμματικά θέματα.
Μετά την συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου σειρά έχουν τα κομματικά επιτελεία για να διαμορφώσουν την προγραμματική συμφωνία.

Το πλαίσιο επικαιροποίησης της προγραμματικής έχει να κάνει με:

Δημοσιονομικά (όχι νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα)Σχέσεις με εταίρουςΜείωση χρέουςΦορολογική μεταρρύθμισηΑποκρατικοποιήσεις-ιδιωτικοποιήσειςΔιοικητική μεταρρύθμισηΥγεία – ΕΟΠΥΥ ασφαλιστικά ταμείαΑνεργία-κοινωνική συνοχήΣυνταγματική αναθεώρηση- πολιτικό σύστημα

Ενώ λοιπόν οι διεργασίες σχετικά με τον ανασχηματισμό είναι πυρετώδεις, οι ανακοινώσεις θα μετατεθούν πιθανότατα για αύριο. Το ΠΑΣΟΚ υπολογίζεται πως θα έχει στην κυβέρνηση συνολικά 15 στελέχη και τον έλεγχο έξι υπουργείων. Οι μέχρι τώρα καθυστερήσεις έγιναν προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική αναλογία μεταξύ των κομμάτων, αλλά και για να καμφθούν οι αντιδράσεις όσων υπουργών δεν ήθελαν να αφήσουν το χαρτοφυλάκιό τους ή δεν ήθελαν να πάρουν μετάθεση σε άλλο υπουργείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα