Στηρίζουν Σαμαρά τα… μαχαιροπίρουνα του Καραμανλή – Δείπνο ηχηρό μήνυμα, στην Κηφισιά

Την ώρα που οι δελφίνοι διοργανώνουν δείπνα αμφισβήτησης του Αντώνη Σαμαρά, όπου τίθενται όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι, επικαλούμενοι εν πολλοίς και το όνομα του Κώστα Καραμανλή, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, συντρώγοντας με τον κ. Σαμαρά την Κυριακή το μεσημέρι στο σπίτι του δεύτερου στην Κηφισιά -όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Έθνος-, έστειλε μήνυμα

για moratorium στο εσωτερικό της ΝΔ. Τουλάχιστον για την ώρα.

Του Γιώργου Ευγενίδη

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι το μενού του γεύματος είχε κυρίως τις εξελίξεις στη χώρα. Σύμφωνα με πηγές και από τις δύο πλευρές, τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Κώστας Καραμανλής περιμένουν να δουν πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση, πλέον όμως αμφότεροι φοβούνται το ενδεχόμενο της πιστωτικής ασφυξίας, αλλά παρουσιάζονται επίσης ανήσυχοι για το γεγονός πως, αν η στρατηγική της κυβέρνησης δεν αποδώσει, τότε οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε νέο μνημόνιο με αρκετά σκληρούς όρους και conditionalities.

Σύμφωνα με συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, το γεύμα δεν πρέπει να θεωρείται ως έκπληξη, καθώς υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο ανδρών, με αρκετά συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες και συζήτηση τόσο περί των εθνικών ζητημάτων όσο και περί των εσωκομματικών. Στην πραγματικότητα, σε ένα από αυτά τα τηλεφωνήματα κλείδωσε και το κυριακάτικο ραντεβού, ενώ είχε προηγηθεί ένα σύντομο τετ-α-τετ των δύο ανδρών στη Βουλή, για το περιεχόμενο του οποίου δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες.

Η συγκεκριμένη κουβέντα είχε γίνει «στο όρθιο», στα έδρανα της Βουλής, λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον Αντώνη Σαμαρά να αποχωρεί μετά από λίγα λεπτά από το πλευρό του κ. Καραμανλή με τη χαρακτηριστική φράση «θα τα πούμε».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις γαλάζιων στελεχών, η συγκεκριμένη κίνηση του κυρίου Καραμανλή να αποδεχθεί την πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά και να φάνε στο σπίτι του δεύτερου ενέχει μια ισχυρή σημειολογία: πρακτικά σημαίνει πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψει την αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά σε εσωκομματικό επίπεδο και τη διολίσθηση του κόμματος σε μια φάση έντονης εσωστρέφειας με βολές ένθεν κακείθεν, κάτι που επί της ουσίας θα στερούσε από τη ΝΔ και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας της.

Επίσης, ο κύριος Καραμανλής στέλνει και ένα ηχηρό μήνυμα στους οιωνεί αμφισβητίες του Αντώνη Σαμαρά να υπαναχωρήσουν, καθώς η ώρα δεν είναι η κατάλληλη για να γίνει κάτι τέτοιο. Με αυτά τα δεδομένα και την εντύπωση πως οι άξονες του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή τέμνονται σε πολλά σημεία, η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στις 5 Μαρτίου αναμένεται να έχει μεν ενδιαφέρον, καθώς θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα, ακόμα και αυτό της ηγεσίας, κανείς όμως δεν προτίθεται να βγει μπροστά και να αμφισβητήσει τον πρόεδρο της ΝΔ για δύο βασικούς λόγους: οι δελφίνοι μεταξύ τους δεν έχουν συμφωνήσει για το τι πρέπει να γίνει και επίσης δεν υπάρχει καμία νύξη από την πλευρά του Κώστα Καραμανλή που να επιτρέπει διχαστικές κινήσεις εντός της ΝΔ, για την ώρα τουλάχιστον.

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Στηρίζουν Σαμαρά τα… μαχαιροπίρουνα του Καραμανλή – Δείπνο ηχηρό μήνυμα, στην Κηφισιά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα