Στήνουν καταυλισμό με σκηνές για τους πρόσφυγες στο γήπεδο του baseball στο Ελληνικό

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο προσφυγικό θυμίζει μόνο εποχές Μικρασιατικής Καταστροφής. Έτσι η Πολιτεία εμφανίζεται όχι απλά ανήμπορη να διαχειριστεί την κατάσταση αλλά και άνευ σχεδίου.

Έτσι από την στιγμή που ήδη επικρατεί το αδιαχώρητο στις αίθουσες του πρώην δυτικού αεροδρομίου του Ελληνικού από πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται εκεί, αλλά και στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Χόκεϊ, έχει ξεκινήσει η δημιουργία ενός ακόμα καταυλισμού στη συγκεκριμένη περιοχή. Το γήπεδο του baseball, το οποίο χρησιμοποιούσε

η ΠΑΕ Εθνικός για προπονήσεις γεμίζει με σκηνές που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες και το βίντεο που δημοσίευσε το vimaonline.gr η μετατροπή του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού σε καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων προχωράει με εντατικούς ρυθμούς. Πολιτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και στρατιώτες έστηναν σκηνές μέσα στο γήπεδο.

Υπολογίζεται ότι στο γήπεδο του Baseball θα στηθούν περίπου 150 σκηνές που θα μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 10 άτομα η κάθε μία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του vimaonline.gr τις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθούν και άλλες σκηνές σε διάφορα σημεία του πρ. Αεροδρομίου του Ελληνικού, ενώ στα άμεσα σχέδια του Υπουργείου Μετανάστευσης είναι να ανοίξει και ο μεγάλος χώρος των αναχωρήσεων στο πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο (είσοδος από Βουλιαγμένης) που μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 3.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Μάλιστα αν και η συγκεκριμένη εγκατάσταση βρίσκεται δίπλα σε σπίτια και σχολεία, η κυβέρνηση το θεωρεί ιδανικό καθώς είναι κοντά στο σταθμό του Μετρό και θα βοηθάει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στις μετακινήσεις τους.

The post Στήνουν καταυλισμό με σκηνές για τους πρόσφυγες στο γήπεδο του baseball στο Ελληνικό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα