«Στην υγεία» της ΕΥΠ – Με κοινοτικά κονδύλια είχε ανοίξει μπαρ στα Εξάρχεια για να αλιεύει πληροφορίες

Έναν πρωτότυπο και «διασκεδαστικό» τρόπο φαίνεται πως ανακάλυψε Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για να αλιεύει πληροφορίες απο τα άδυτα του αντιεξουσιαστικού χώρου κατά την περίοδο 2005-2008.Σύμφωνα με δημοσίευμα του tovima.gr η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για τη δράση αντιεξουσιαστών και να «παρεισφρήσει» στους χώρους των αναρχικών την περίοδο 2003-2008 είχε ανοίξει κατάστημα (λειτουργούσε ως καφετέρια και μπαρ) κοντά στην

πλατεία Εξαρχείων το οποίο ήταν γεμάτο με συστήματα από «κοριούς» και μικροκάμερες! Η απόφαση αυτή πάρθηκε καθώς η περιοχή αποτελούσε άβατο για τους ανθρώπους της ασφάλειας και τους πράκτορες της ΕΥΠ, οι οποίοι γίνονταν κατευθείαν αντιληπτοί απο μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου κάθε φορά που επιχειρούσαν να κυκλοφορήσουν στην περιοχή των εξαρχείων.

Η δημιουργία του εν λόγω μπάρ χρηματοδοτήθηκε μάλιστα απο κοινοτικά κονδύλια τα οποία προέρχοντας απο πρόγραμμα δράσεων κατά της αντικατασκοπίας, που προορίζονταν για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αντιμετώπισης της Απάτης (OLAF) της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η διεύθυνση αντικατασκοπίας της ΕΛΑΣ ανέλαβε το στήσιμο και την παρακολούθηση του μπαρ μέσω κρυφών καμερών και κοριών, υλικό απο τα οποία διοχετευόταν ζωντανά στην ΕΥΠ.

Η αφορμή το μπαρ να κινήσει υποψίες ήταν το αιφνίδιο κλείσιμό του λίγες ημέρες μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την εποχή δηλαδή έξαρσης αντιεξουσιαστικών φαινομένων στην περιοχή.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα