Στην εισαγγελία η δημοσιογράφος Δέσποινα Μπρούσαλη – Συνελήφθη για άρθρο της για την Proton Bank

Στην εισαγγελία οδηγήθηκε η δημοσιογράφος και νυν διαχειρίστρια του directnews.gr Δέσποινα Μπρούσαλη μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε υποβάλει εναντίον της η Ιωάννα Χατζάκη που χειρίστηκε την δικογραφία της Proton Bank.

H μήνυση, αφορά δημοσίευμα του directnews.gr της 19-9-2013, με τίτλο «Με κόλπα Μπουρμπούλια επιχειρούν να διασώσουν τον Προβόπουλο για το σκάνδαλο της Proton!»

Η επαγγελματίας δημοσιογράφος επί 20 χρόνια και ειδική στο δικαστικό ρεπορτάζ, μέλος της ΕΣΗΕΑ,

κλήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι στις 24 Σεπτεμβρίου από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να εξεταστεί ως μάρτυρας σε προκαταρκτική εξέταση κατ’ εντολή εισαγγελέα.

Προσερχόμενη η δημοσιογράφος στα γραφεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ανακοινώθηκε ότι συλλαμβάνεται «αυτόφωρο».

Η δημοσιογράφος, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο όπου αρχικά ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου υπέβαλε δήλωση αποχής καθώς ήταν γνωστός της κ. Χατζάκη και έτσι δεν μπορούσε να εκδικάσει την μήνυση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ενώ η δίωξη που ασκήθηκε κατά της Δ. Μπρούσαλη δεν είναι με τις «περί Τύπου» διατάξεις, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να την συλλάβουν τρεις ολόκληρες ημέρες μετά τη λήξη της αυτόφωρης διαδικασίας. Η Δέσποινα Μπρούσαλη εργαζόταν επί χρόνια ως δικαστική συντάκτρια σε μεγάλες εφημερίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα