Στην αντεπίθεση περνά ο Σαμαράς- Προειδοποιητικές βολές κατά Βενιζέλου-Κουβέλη

08:56 9/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Σημαντική πολιτική παρέμβαση αναμένεται να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς στο προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης όπου για πρώτη φορά θα σηκώσει το γάντι που του πετούν εδώ και μέρες τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα

με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησή του να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων καθώς εκείνο που προέχει είναι το εθνικό συμφέρον. Ωστόσο θα σημειώσει την κοινή προσπάθεια που έχουν καταβάλει και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί προκειμένου η χώρα να γλιτώσει από την χρεοκοπία.

Ο κ. Σαμαράς μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο περίπου ένα χρόνο μετά τις εκλογές θα κάνει απολογισμό του κυβερνητικού έργου αλλά και των προσπαθειών που χρειάζονται να γίνουν ώστε η οικονομία να μπεισε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναμένεται να αξιοποιήσει επικοινωνιακά την παραδοχή του ΔΝΤ για τα λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα θυμίζοντας πως ήταν εκείνος που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ζητήσει άλλο μίγμα πολιτικής.

Ωστόσο ο κ. Σαμαράς αναμένεται να δώσει ενωτικό χαρακτήρα στην ομιλία του σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους αλλά και τα κομματικά στελέχη. Παράλληλα θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζοντας τα «κόμματα των άκρων» ενώ θα κατηγορήσει προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα ότι ποντάρει στην χρεοκοπία της χώρας. Μάλιστα άνθρωποι από το περιβάλλον του πρωθυπουργού δεν α αποκλείουν ακόμη και απάντηση στην πρόσκληση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για δημόσιο διάλογο για την οικονομία.

Τέλος ο πρωθυπουργός θα εστιάσει στη διεύρυνση της ΝΔ αλλά και στην ανάγκη ανανέωσης του κόμματος καλώντας τα «γαλάζια στελέχη» να στείλουν το μήνυμα αυτό σε όλη την περιφέρεια μαζί με την αισιοδοξία ότι η οικονομική κρίση σύντομα θα είναι πίσω μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα