Στιγμές τρόμου στο ρωσικό Airbus: Η έκρηξη και η τρύπα που «ρούφηξε» ζωντανούς τους επιβάτες

Nέα, συγκλονιστικά στοιχεία βλέπουν σταδιακά το φως της δημοσιότητας αναφορικά στη μοιραία πτήση του ρωσικού Airbus, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 224 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 17 παιδιά.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail επικαλούμενη πηγές από την αεροπορική εταιρεία Metrojet,

το αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη στη χερσόνησο του Σινά, έχaνε και κέρδιζε ύψος για αρκετά λεπτά, πριν πέσει τελικά από τα 31.000 πόδια στο έδαφος.

Υποστηρίζουν ότι 23 λεπτά μετά την απογείωση έγινε έκρηξη στην ουρά του αεροπλάνου και η ανατριχιαστική εκτίμηση που προκύπτει από την εξέλιξη αυτή παραπέμπει σε σενάριο θρίλερ: από την έκρηξη δημιουργήθηκε μία τρύπα η οποία «ρούφηξε» ζωντανούς τους επιβάτες, που ήταν ακόμα δεμένοι με τις ζώνες ασφαλείας στα καθίσματά τους.

Την ίδια ώρα αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι αμερικανικός δορυφόρος που καταγράφει υπεριώδεις ακτινοβολίες κατέγραψε μια λάμψη δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει η πτώση του αεροσκάφους. Η πληροφορία αυτή ενισχύει την εκδοχή έκρηξης στο εσωτερικό του αεροσκάφους καθώς κατά τους ίδιους αξιωματούχους η καταγραφή της λάμψης αυτής δεν συνεχίστηκε για αρκετά δευτερόλεπτα στοιχείο που θα υποδείκνυε ότι εκτοξεύθηκε κάποιος πύραυλος προς το αεροσκάφος, όπως είχαν ισχυριστεί το Σάββατο οι τζιχαντιστές υποστηρίζοντας ότι ήταν αυτοί που κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος.

Παρόλα αυτά το στοιχείο αυτό αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά καθώς θα μπορούσε να προέρχεται από έκρηξη βόμβας ή από έκρηξη στο χώρο των καυσίμων ή από μηχανική βλάβη σε κάποιον από τους κινητήρες.

Η αεροπορική εταιρία Kogalymavia, που πετά με την ονομασία Metrojet, αποκλείει πάντως το ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης ή ανθρώπινου σφάλματος, υποδεικνύοντας ότι ο λόγος της συντριβής είναι είτε βόμβα, είτε πύραυλος. «Η μόνη πιθανή εξήγηση θα μπορούσε να είναι μια εξωτερική επίδραση στο αεροπλάνο», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας, Αλεξάντερ Σμιρνόφ.

Όλα αυτά, ενώ εκπρόσωποι του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων σε συνεργασία με ομολόγους τους από την Αίγυπτο διευρύνουν την έρευνα στην περιοχή όπου κατέπεσε το μοιραίο αεροσκάφος κατά 30 τετραγωνικά χλμ. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Βλάντιμιρ Πουσκόφ, δήλωσε πως οι έρευνες δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δε βρεθούν όλες οι σοροί των επιβαινόντων.

The post Στιγμές τρόμου στο ρωσικό Airbus: Η έκρηξη και η τρύπα που «ρούφηξε» ζωντανούς τους επιβάτες appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα