Στη φυλακή οι πρώτοι νιόπαντροι γκέι στην Αίγυπτο – Τους «έκαψε» το βίντεο του γάμου [βίντεο]

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προφυλάκιση το Σάββατο επτά ανδρών στην Αίγυπτο οι οποίο συνελήφθησαν μετά την προβολή ενός βίντεο που μεταδόθηκε ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα και στο οποίο έχει καταγραφεί ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στη χώρα. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για «ακολασία» και «δημοσίευση άσεμνων εικόνων».

Το βίντεο δείχνει ένα γκέι ζευγάρι σε μια βάρκα στο Νείλο να γιορτάζει την ένωσή του με αγκαλιές, φιλιά και ανταλάσσοντας το δαχτυλίδι του γάμου ενώ γύρω τους είναι επίσης φίλοι τους ομοφυλόφιλοι

που διασκεδάζουν μαζί τους.

«Αυτές οι συλλήψεις είναι μια νέα παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη αδιαφορία της αιγυπτιακής κυβέρνησης για το κράτος δικαίου», ανέφερε σε δήλωσή του ο Γκρέιμ Ριντ, διευθυντής του προγράμματος δικαιωμάτων των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφισεξουαλικών και των τρανσεξουαλικών του HRW .

«Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν επανειλημμένα συλλάβει και βασανίσει άνδρες ως ύποπτους για ομοφυλοφιλική συμπεριφορά» συμπλήρωσε ο Ριντ.

Το HRW επέκρινε επίσης τις «ιατρικές εξετάσεις» που επιβάλλονται στους κατηγορούμενους, θεωρώντας ότι «παραβιάζουν τα διεθνή πρότυπα για την καταπολέμηση των βασανιστηρίων». Σύμφωνα με τους υπερασπιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η διαδικασία αυτή έχει ως στόχο να προσδιορίσει κατά πόσον ο κατηγορούμενος είναι γκέι ή όχι.

Αν και το αιγυπτιακό δίκαιο δεν απαγορεύει ρητά την ομοφυλοφιλία, πολλοί άνθρωποι έχουν καταδικαστεί για «ακολασία» τα τελευταία χρόνια και οι υποθέσεις τους έχουν γίνει πρωτοσέλιδα των αιγυπτιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης που έσπευσαν να τους καταγγείλουν ή να δημοσιεύσουν φωτογραφίες τους.

Η ομοφυλοφιλία είναι καταδικασμένη στην Αίγυπτο ως «αποκλίνουσα» από το Ισλάμ έως την Κοπτική Εκκλησία, αναγκάζοντας την γκέι κοινότητα να παραμένει διακριτική.

Το 2013, μια έρευνα από την αμερικανική Pew Research Center διαπίστωσε ότι μόνο το 3% των Αιγύπτιων πίστευαν ότι «η κοινωνία πρέπει να αποδεχθεί την ομοφυλοφιλία».

Τρεις Αιγύπτιοι είχαν καταδικαστεί τον Απρίλιο σε οκτώ χρόνια στη φυλακή γιατί σύμφωνα με τις αρχές, οργάνωσαν μια «αποκλίνουσα γιορτή» με σκηνές «ακολασίας».

Η πιο γνωστή περίπτωση συνέβη το 2001, όταν 52 άτομα συνελήφθησαν σε πλοίο αγκυροβολημένο στο Κάιρο όπου συμμετείχαν σε μια γιορτή ομοφυλόφιλων. Είκοσι τρεις καταδικάστηκαν σε ποινές που κυμαίνονται από ένα έως πέντε χρόνια στη φυλακή.

The post Στη φυλακή οι πρώτοι νιόπαντροι γκέι στην Αίγυπτο – Τους «έκαψε» το βίντεο του γάμου [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα