Σταϊκούρας: Κάθε 10 του μηνός θα δίνεται το 50% του βασικού ως προκαταβολή σύνταξης

Ανακοινώθηκε σήμερα η εκκίνηση εφαρμογής του μέτρου που προβλέπει την προκαταβολή της σύνταξης κατά 50% του βασικού μισθού για 1.126 υπαλλήλους του δημοσίου.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικός ανέφερε χαρακτηριστικά πως «καταβλήθηκε χθες, Τετάρτη 10 Ιουλίου, και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η προκαταβολή σύνταξης για τον Ιούλιο σε 1.126 υπαλλήλους του Δημοσίου που εξήλθαν της υπηρεσίας μετά τον Μάρτιο του 2013» δηλαδή «η υλοποίηση της προκαταβολής σύνταξης, 50% του βασικού μισθού που ελάμβαναν κατά την 31η Οκτωβρίου 2011, συνεχίζεται ομαλά και με εντατικό ρυθμό».

Συγκεκριμένα,

όπως ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας «εφεξής, λοιπόν, την 10η μέρα κάθε μήνα θα πιστώνεται στους λογαριασμούς των εξερχομένων της υπηρεσίας δικαιούχων η προβλεπόμενη προκαταβολή σύνταξης μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, συνεχίζεται η προσπάθεια από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την περαιτέρω σύντμηση του χρόνου απονομής της σύνταξης των δικαιούχων που έχουν καταθέσει σχετική αίτηση πριν από τον Μάρτιο του 2013, ώστε να λάβουν το συντομότερο δυνατόν το σύνολο της σύνταξης που δικαιούνται.

Σημειώνεται ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος όσον ως αποτέλεσμα της εν λόγω προσπάθειας. Μεσοσταθμικά έχει μειωθεί η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης από τους 11 – 12 μήνες το καλοκαίρι του 2012, στους 5 – 6 μήνες κατά την τρέχουσα περίοδο.

Παράλληλα, με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, υπολογίζεται από τις υπηρεσίες ότι μέχρι τον Αύγουστο θα έχουν συρρικνωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό οι εκκρεμότητες προς τους δικαιούχους που έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης πριν το Μάρτιο του 2013, αλλά και θα έχουν πολλαπλασιαστεί οι πολίτες που θα λαμβάνουν προκαταβολή σύνταξης, διευθετώντας ουσιαστικά το πρόβλημα του μεγάλου εισοδηματικού κενού που αντιμετώπιζαν τα τελευταία χρόνια οι συνταξιούχοι του Δημοσίου.

Ακόμη, όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, «προχωρά, με εντατικούς ρυθμούς, η διαδικασία εξακρίβωσης των πραγματικά δικαιούχων συνταξιούχων και αποκατάστασης δικαιοσύνης, αξιοποιώντας τα στοιχεία της απογραφής που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2012».

Keywords
Τυχαία Θέματα