Στα πρώτα βήματα θεραπείας του καρκίνου του δέρματος βρίσκονται ερευνητές

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Καρκίνου Dana-Farber στη Βοστόνη, ολοκλήρωσαν έρευνα δεκαετίας σύμφωνα με την οποία η ουσία ιπιλιμουμπάμη μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο του δέρματος.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι επιστήμονες βρίσκονται στα πρώτα στάδια για την επίτευξη της θεραπείας του καρκίνου του δέρματος με τη χρήση της ουσίας ιπιλιμουμπάμη.

Η ιπιλιμουμπάμη είναι ένα ανθρώπινο μονόκλωνο αντίσωμα το οποίο ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να δράσει ενάντια στο μελάνωμα θέτοντας ως στόχο την πρωτεΐνη Cytotoxic T-Lymphocyte Antigen 4 (CTLA-4).

Η μελέτη

εξέτασε 4.846 ασθενείς μέσα σε διάστημα δέκα ετών μετρώντας το δείκτη επιβίωσης σε αυτούς οι οποίοι λάμβαναν την ιπιλιμουμπάμη. Όπως προέκυψε, όσοι επιβίωσαν μέσα στην τριετία εξαιτίας της θεραπείας κατάφεραν να μείνουν σταθερά χωρίς καρκίνο για επτά ακόμη χρόνια, ακόμα κι αν είχαν λάβει την ουσία πολύ λίγες φορές.

Τα αποτελέσματα αυτά είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα με τους επιστήμονες να προβλέπουν ότι το μεταστατικό μελάνωμα μπορεί να είναι ιάσιμο για περισσότερους από τους μισούς νοσούντες μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα