Στα πράσινα ο ποταμός του Σικάγο για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου

15/3/2014 - Ένας άνδρας ντυμμένος καλικάντζαρος ποζάρει στις όχθες του ποταμού του Σικάγο που έχει βαφτεί πράσινος στο πλαίσιο των εορτασμών της Ημέρας του Αγίου Πατρικίου.

Κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου. Η γιορτή καθιερώθηκε κατά τον 17ο αιώνα, για να τιμήσει τον άγιο-προστάτη της Ιρλανδίας Άγιο Πατρίκιο, αλλά και την άφιξη του χριστιανισμού στη χώρα.

Η συγκεκριμένη

γιορτή είναι η σημαντικότερη στην Ιρλανδία με υψηλή δημοτικότητα εντός και εκτός συνόρων και γίνεται κάθε χρόνο για 3 με 4 ημέρες ενώ η ημερομηνία έναρξης είναι στις 17 Μαρτίου του εκάστοτε έτους.

Πιο συγκεκριμένα η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου γιορτάζεται σε περισσότερες από 150 χώρες, με σημαντικότερες τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Δουβλίνο. Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι 600.000 άνθρωποι πηγαίνουν στη γιορτή και παρακολουθούν την παρέλαση των βαμμένων στα πράσινα και των ξωτικών, τις συναυλίες με παραδοσιακή ιρλανδέζικη μουσική, ακολουθούν τα μονοπάτια του Αγίου Πατρικίου και παραβρίσκονται σε κάποιο φεστιβάλ μπίρας για να δοκιμάσουν την εθνική μπίρα της Ιρλανδίας Guinness.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η πρώτη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του Αγίου Πατρίκιου δεν έλαβε χώρα στην Ιρλανδία, αλλά στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ και συγκεκριμένα, στις 17 Μαρτίου του 1762 από Ιρλανδούς στρατιώτες που υπηρετούσαν στον αγγλικό στρατό.

Σύμβολο της γιορτής αποτελεί το εθνικό σύμβολο της Ιρλανδίας το τριφύλλι, το οποίο σύμφωνα με το θρύλο, χρησιμοποιούσε ο Άγιος Πατρίκιος για να εξηγήσει στους Ιρλανδούς την Αγία Τριάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα