Στα γενέθλια του Μπιλ Γκέιτς, του κάνουμε δώρο την… πτώχευση

Λένε πως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Μπίλ Γκέιτς που γίνεται σήμερα 60 ετών, είναι αδύνατον να ξοδέψει την αμύθητη περιουσία του, που φτάνει πλέον τα 81 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι «ειδήμονες» σημειώνουν πως ο μόνος τρόπος να πτωχεύσει θα ήταν, πολύ απλά να χαρίσει την περιουσία του. Εμείς όμως βρήκαμε κι έναν άλλο τρόπο, που εγγυάται την πτώχευση του μέσα στην επόμενη δεκαετία. Να γίνει κάτοικος Ελλάδας και να μεταφέρει όλες

τις επιχειρήσεις του στην χώρα μας.

Γράφει η Ευγενία Κουντούρη

Καταρχήν θα χρειαστεί περίπου επτά χρόνια για να του δοθεί άδεια να ανοίξει την επιχείρηση του. Θα περνάει τα πρωινά του από υπηρεσία σε υπηρεσία συμπληρώνοντας την μία αίτηση μετά την άλλη, ενώ η Microsoft θα χάνει καθημερινά κάποια εκατομμύρια δολάρια. Όταν πλέον θα φτάσει η ώρα που θα του δοθεί η πολυπόθητη άδεια, η εταιρία του θα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ο Μπιλ Γκέιτς σε αυτό το σημείο πουλάει την συλλογή με τα σχέδια του τα Βίντσι τα οποία κοστολογούνται περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια, αφού τα πράγματα για εκείνον έχουν... σφίξει.

Φτάνει τελικά η στιγμή που ανοίγει την επιχείρηση του και έρχεται μαζί και η ώρα να ... αναμετρηθεί με την εφορία. Ο φορολογικός συντελεστής της επιχείρησης είναι στο 29%, ενώ με την αύξηση προκαταβολής φόρου στο 100% από το πρώτο ευρώ, ο Μπιλ Γκέιτς αρχίζει να ξεχνάει μερικές από τις ανέσεις στις οποίες έχει συνηθίσει. Πουλάει το αγαπημένο του αεροπλάνο και αρχίζει να ταξιδεύει σαν κοινός θνητός.

Αντιλαμβάνεται βέβαια πως ακόμα δεν έχει δει τα χειρότερα, όταν έρχεται η ώρα να φορολογηθεί η προσωπική του περιουσία. Φτιάχνει ένα σπίτι αντίστοιχο με αυτό που έχει στην Αμερική και το οποίο κοστολογείται περίπου 123 εκατομμύρια δολάρια. Η φορολογία που πληρώνει γι' αυτό το σπίτι στις ΗΠΑ φτάνει το ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως. Αστείο ποσό βεβαίως, όπως θα καταλάβει σύντομα. Με την ελληνική φορολογία και τον ΕΝΦΙΑ ο 60χρονος επιχειρηματίας ... γονατίζει. Δωρίζει το σπίτι στην εκκλησία, αφού είναι η μόνη άλλωστε που μπορεί να το συντηρήσει και μετακομίζει σε πολυκατοικία στο Μπουρνάζι.

Ανήμπορος να ανταποκριθεί στα τέλη κυκλοφορίας της πολυτελούς λιμουζίνας που έφερε μαζί του από την Αμερική, αντιλαμβάνεται πως αυτά που ήξερε πρέπει να τα ξεχάσει, καταθέτει τις πινακίδες της και βγάζει κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα μαζικά μέσα μεταφοράς.

Η έκτακτη εισφορά είναι το επόμενο ... μπουγιουρντί που βρίσκει στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού του. Σε αυτή τη φάση, στραγγίζει τους λογαριασμούς στους οποίους φυλάει τα χρήματα που προορίζονται για τις σπουδές των παιδιών του. Οι λογαριασμοί άλλωστε είχαν ήδη ανοίξει για να πληρωθεί το ιδιωτικό σχολείο, αφού τα δίδακτρα με τον ΦΠΑ στο 23% έφτασαν στο επίπεδο του Χάρβαρντ.

Μετά από μία δεκαετία στην Ελλάδα ο Μπίλ Γκέιτς έχει καταφέρει αυτό που όλοι σήμερα θεωρούν ακατόρθωτο. Αν και 70 χρονών δεν καταφέρνει να πάρει σύνταξη, αφού το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης είναι πλέον στα 77. Περνάει τα επόμενα χρόνια ως technical support σε πολυεθνική εταιρία που δεν έκανε το λάθος να φέρει την έδρα της στην χώρα μας.

The post Στα γενέθλια του Μπιλ Γκέιτς, του κάνουμε δώρο την… πτώχευση appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα