Στα δικαστήρια Πάνια-Καρβέλας για την καταδίωξη το 2008 – «Εμβόλισαν το αμάξι μας»

Ήταν 12 Νοεμβρίου του 2008, όταν το Range Rover με φιμέ τζάμια που οδηγούσε ο Νίκος Καρβέλας με συνεπιβάτη την Αννίτα Πάνια, δεν σταμάτησε σε συνήθη έλεγχο των αστυνομικών.

Αντιθέτως ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια κινηματογραφική καταδίωξη στην Βάρη-Κορωπίου που, σύμφωνα με την Αστυνομία, έθεσε σε κίνδυνο τους διερχόμενους οδηγούς. Όταν τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα, ο Νίκος Καρβέλας και η σύζυγός του αρνήθηκαν να υποβληθούν σε αστυνομικό έλεγχο κλειδώνοντας

την πόρτα του αυτοκινήτου.

Η δικογραφία αναφέρει ότι το ζευγάρι έβρισε τους αστυνομικούς («είσαστε τραμπούκοι», «άντε και γαμ@θ@@... κ@@μπατσοι») ενώ υπήρξαν και απειλές («Δεν ξέρετε με ποιους έχετε μπλέξει και θα δείτε τι θα σας κάνουμε»).

Το gossip-tv αναφέρει συγκεκριμένα ότι η υπόθεση κατέληξε στο δικαστήριο, όπου ο Νίκος Καρβέλας και η Αννίτα Πάνια καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε 14 και 13 μήνες αντίστοιχα για απείθεια και εξύβριση. Το ζευγάρι έκανε έφεση, η οποία όμως δεν θα εκδικάστηκε ποτέ καθώς τους πρόλαβε ο νόμος 4043/2012 που ψήφισε η Βουλή με πρόταση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Ο νόμος ουσιαστικά παραγράφει πλημμελήματα και πταίσματα με ποινές φυλάκισης έως έξι μηνών. Έτσι ο κ. Καρβέλας και η κυρία Πάνια απαλλάχθηκαν οριστικά από το ποινικό μέρος της υπόθεσης και είχε μείνει το αστικό μέρος το οποίο και εκδικάστηκε.

Ο αστυνομικός που κατέθεσε στο δικαστήριο είπε μεταξύ άλλων: "Δεν σταμάτησαν στο σήμα ελέγχου ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα, παραβίασαν κόκκινο, μας εξύβρισαν, μας απείλησαν."

Από την πλευρά του ζεύγους κατέθεσε η Αννίτα Πάνια η οποία υποστήριξε: «Δεν κάναμε καμία παραβίαση. Εμβόλισαν το αμάξι μας κινδύνευσε η ζωή μας, συμπεριφέρθηκαν σαν τραμπούκοι και όχι σαν αστυνομικοί. Μας έβγαλαν όπλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα