Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη περνάει για 30 χρόνια το «Μακεδονία Παλλάς»

Πλειοδότης στο διαγωνισμό του ΙΚΑΕΤΑΜ για την μακροχρόνια μίσθωση του «Μακεδονία Παλλάς» αναδείχτηκε ο Ιβάν Σαββίδης με την εταιρεία «LLC Atlantis Pak» σε συνεργασία με τον όμιλο «Aldemar» , με ετήσιο μίσθωμα 1.722.000 ευρώ.

Ο κ. Σαββίδης θα είναι αρμόδιος για το μάνατζμεντ του ξενοδοχείου ενώ παράλληλα θα καταβάλλει,

με το ετήσιο μίσθωμα και ποσοστό συμμετοχής του ΙΚΑΕΤΑΜ στον κύκλο εργασιών του ξενοδοχείου.

Κατατέθηκαν δύο προσφορές στην αρμόδια Επιτροπή Στέγασης στις 16 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της λήξης της προθεσμίας υποβολής των κλειστών δεσμευτικών προσφορών στον διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό. Η μία προσφορά ήταν της «LLC Atlantis Pak» και η άλλη από τον όμιλο Στέγγου, ιδιοκτήτη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Πόρτο Καρράς» στη Χαλκιδική.

Οι προσφορές αξιολογήθηκαν με βάση το υψηλότερο τίμημα, το κατώτερο πλαφόν του οποίου ήταν τα 137.500 ευρώ. Η προσφορά της «LLC Atlantis Pak» ανέρχεται στα 143.500 ευρώ τον μήνα και έχει διάρκεια 30 χρόνια και δικαίωμα παράτασης κατά δέκα έτη ενώ επίσης προβλέπεται και η αναβάθμιση του ακινήτου.

Το ποσοστό επί του τζίρου το οποίο θα καταβάλλεται μαζί με το μίσθωμα, ορίζεται στο 12% για κύκλο εργασιών από επτά έως 11 εκατομμύρια ευρώ 10% για κύκλο εργασιών από 11.000.001 εκατομμύρια ευρώ έως 15 εκατομμύρια ευρώ και 8% για κύκλο εργασιών μεγαλύτερο από 15.000.001 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπογραφή της σύμβασης εκμίσθωσης στο ΙΚΑΕΤΑΜ, προβλέπει ότι ο μισθωτής θα πρέπει να καταθέτει εγγυητική επιστολή καλής εκτελέσεως των όρων της σύμβασης και εγγυητική επιστολή υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος διάρκειας 30 μηνών και ύψους 1,5 εκατομμυρίου Ευρώ.

Τέλος, το ξενοδοχείο λειτουργεί ήδη από την εταιρεία «White & Black» η οποία ανήκει στον κ. Σαββίδη, μετά τον προσωρινό διαγωνισμό στις αρχές του χρόνου για τη 12μηνη μίσθωσή του, με μηνιαίο μίσθωμα 95.000 ευρώ και ποσοστό 10% επί των κερδών.

Keywords
Τυχαία Θέματα