Στα 2,85 δισεκατομμύρια ευρώ ο «πήχης» του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων

Ο «πήχης» του νέου Ενιαίου Φόρου ακινήτων φτάνει τα 2,85 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι φόροι που θα βεβαιωθούν θα φτάνουν τα 3,85 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι βεβαιωμένοι φόροι θα συμπεριλάβουν ρήτρα εισπραξιμότητας του νέου φόρου, βάσει των εισπράξεων από το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) των ετών 2011, 2012 και 2013.

Ο «πήχης» των προσδοκώμενων εσόδων έχει προσδιοριστεί στα 2,85 δισεκατομμύρια ευρώ, από το νέο Ενιαίο φόρο ακίνητης

περιουσίας, όπως συμφωνήθηκε κατά την ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φόροι που θα βεβαιωθούν θα φτάνουν τα 3,85 δισεκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, θα συμπεριλαμβάνεται ρήτρα εισπραξιμότητας του νέου φόρου, βάσει των εισπράξεων από το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) των ετών 2011, 2012 και 2013.

Όπως σημείωσε και ο Γιάννης Στουρνάρας, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Ενιαίος Φόρος θα είναι δικαιότερος, καθότι θα εισπράττονται λιγότερα χρήματα από περισσότερους, ενώ ερωτηθείς για την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που προβλέπει νέα μέτρα για την χώρα μας, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να μην ληφθούν οριζόντια μέτρα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα