Στα 16 εκατ. ευρώ το ελάχιστο τίμημα για τις ραδιοσυχνότητες εθνικής κάλυψης

Στα 16 εκατ. ευρώ καθόρισε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) το ελάχιστο τίμημα για το Δικαίωμα Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Εθνικής Κάλυψης.

Ο πάροχος, δηλαδή, που θα μεταφέρει στο μέλλον το ψηφιακό σήμα των τηλεοπτικών καναλιών της χώρας στους δέκτες των τηλεοπτικών μας συσκευών, θα πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον 16 εκατ. ευρώ.

Οι αντίστοιχες περιφερειακές άδειες που θα διατεθούν για τη λειτουργία των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών θα διατεθούν με ελάχιστη χρέωση που κυμαίνεται ανάλογα με την περιοχή, από 20.000 ευρώ που αφορά στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου

και ανέρχεται έως τα 291.000 ευρώ, που αφορά στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΕΕΤΤ δημοσιοποίησε την Παρασκευή τους όρους του διαγωνισμού διάθεσης των προαναφερόμενων δικαιωμάτων, με τον οποίο αναμένεται να λήξει το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών που σήμερα αξιοποιούν χωρίς κόστος με προσωρινές άδειες δημόσιες συχνότητες. Ο διαγωνισμός θα γίνει με τη μέθοδο της δημοπρασίας και στόχος είναι για κάθε ένα από τα 14 δικαιώματα (συχνότητες) να βρεθούν τουλάχιστον δύο ενδιαφερόμενοι. Το τελευταίο όμως θεωρείται απίθανο, με δεδομένη τη κάμψη της αγοράς των media. Ο διαγωνισμός έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στο τέλος του επόμενου Φεβρουαρίου.

Πηγή: Καθημερινή

Keywords
Τυχαία Θέματα