Σπατάλη τέλος στο Δημόσιο – Έρχεται το online σύστημα καταγραφής μισθοδοσίας

Σε πυλωτικό επίπεδο τρέχει ήδη ο "μεγάλος αδελφός" του υπουργείου Οικονομικών για την μισθοδοσία των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Πρόκειται για μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που παρακολουθεί πλήρων την κατάσταση υπολογισμού και μισθοδοσία όλων των δημοσίων υπαλλήλων, σε όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας Διοίκησης. Κεντρικό ρόλο στη δημιουργία της σχετικής ηλεκτρονικής υποδομής παίζει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

του υπουργείου Οικονομικών, επικεφαλής της οποίας είναι ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός κ. Χαράλαμπος Τσαβδάρης.

Σύμφωνα με το Capital.gr, το εν λόγω πρόγραμμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησής του με το υπουργείο να είναι έτοιμο να εκδόσει προκήρυξη για την επιλογή του αναδόχου που θα χτίσει τη σχετική ηλεκτρονική υποδομή. Τα βασικά πλεονεκτήματα του νέου συστήματος θα είναι:

η πλήρης, γρήγορη και εύκολη παρακολούθηση της μισθοδοσίας όλων των υπαλλήλων και όλων των φορέων του δημοσίου.η πληρωμή του συνόλου της μισθοδοσίας του δημοσίου από την ενιαία αρχή πληρωμών.ο υπολογισμός της μισθοδοσίας κάθε υπαλλήλου από το νέο ηλεκτρονικό σύστημα.

Σημαντικότερο χαρακτηριστικό του νέου ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης της μισθοδοσίας. Με το σημερινό κατακερματισμένο σύστημα το ύψος των αποδοχών άπτεται στην δικαιοδοσία και τον έλεγχο του εκάστοτε φορέα. Αυτή η αποκεντρωμένη λειτουργία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα μη εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.Επιπρόσθετα ,με το νέο σύστημα τα λογιστήρια των φορέων του δημοσίου δεν θα έχουν καμία απολύτως ανάμειξη στον υπολογισμό των αποδοχών κάθε υπαλλήλου παρά μόνο για να διορθώσουν τυχόν λάθη.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα