Σόου Γιούνκερ στη Σύνοδο Κορυφής: Αποκάλεσε δικτάτορα τον Ούγγρο πρωθυπουργό

Είναι γνωστό ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν «μασάει» τα λόγια του και για άλλη μία φορά μίλησε έξω από τα δόντια αποκαλώντας έναν πρωθυπουργό «δικτάτορα».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μόλις είδε τον λαϊκιστή Ούγγρο πρωθυπουργό του είπε «Χαίρε, δικτάτορα», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την άφιξη των ηγετών των 28 χωρών της ΕΕ δεν άκουσαν την απάντηση του Ορμπάν που διατήρησε το χαμόγελο του, όπως και ο Γιούνκερ, ο οποίος ήταν εξαιρετικά ευδιάθετος και υποδεχόταν τους συμμετέχοντες με διάφορες φιλικές χειρονομίες.

Μάλιστα, από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν γλύτωσε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας που έφθασε χωρίας γραβάτα. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του πρότεινε να φορέσει τη δική του. Ο Ορμπάν επικρίνεται συχνά από τους αντιπάλους του για «υταρχική παρέκκλιση».

Μετά την άνοδό του στην εξουσία, το 2010, προέβη σε βαθιές μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, τα μέσα ενημέρωσης και την οικονομία, οι οποίες χαρακτηρίζονται μοιραίες για τις ελευθερίες από την αντιπολίτευση και επικρίνονται ευρέως στο εξωτερικό.

Τελευταία πρότεινε να ανοίξει και πάλι στη χώρα του η συζήτηση για την ποινή του θανάτου, η οποία καταργήθηκε το 1990 στην Ουγγαρία και απαγορεύεται στην ΕΕ, προκαλώντας σάλο στους κόλπους της Ένωσης.

The post Σόου Γιούνκερ στη Σύνοδο Κορυφής: Αποκάλεσε δικτάτορα τον Ούγγρο πρωθυπουργό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα