Σόιμπλε: Μην ανησυχείτε, δεν θα βοηθήσουμε την Ελλάδα με το ζόρι

Καυστικός και ιδιαίτερα ειρωνικός εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απέναντι στην Ελλάδα. Ο κ. Σόιμπλε απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, την εκταμίευση της επόμενης

δόσης αλλά και τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η χώρα «ενίσχυσε» την κακή εικόνα των Ελλήνων προς το πρόσωπό του.

«Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να δώσουμε οικονομική βοήθεια με το ζόρι, εάν κάποιος δεν την θέλει» είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Σόιμπλε στην ερώτηση του Έλληνα δημοσιογράφου, Παντελή Βαλασόπουλου σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα.

Από την άλλη αν και αρχικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να απαντήσει στο αν η Τρόικα και η Γερμανία επιδιώκουν νέο δανεισμό της Ελλάδας και άρα νέο Μνημόνιο υποστηρίζοντας ότι ήταν εκτός θέματος της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, τελικά δέχθηκε λόγω ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, λέγοντας: «Η Ελλάδα μας απασχόλησε πάρα πολύ στο τελευταίο Eurogroup. Μελετήσαμε την ενδιάμεση έκθεση της Τρόικας και διαπιστώσαμε ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όσα έχουν συμφωνηθεί. Γνωρίζω ότι δεν είναι απλά τα πράγματα στην Ελλάδα. Αλλά η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει όσα συμφωνήθηκαν, αλλιώς δεν θα εκταμιευθεί η δόση. Επίσης, μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να δώσουμε οικονομική βοήθεια με το ζόρι, εάν κάποιος δεν την θέλει».

Υπενθυμίζεται πως τα σχόλια αυτά δια στόματος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών έρχονται μόλις δύο ημέρες μετά το Eurogroup της Δευτέρας, στο οποίο έδωσε εμμέσως προθεσμία στην χώρα μας να τα βρει με την Τρόικα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα