Σο-κόλαση: Κέικ με υγρή σοκολάτα και πραλίνα φουντουκιού

Πόσες φορές έχετε έρθει στο σημείο να τρελαίνεστε για μια «δόση» σοκολάτας!

Είναι κάτι βραδιές που σε πιάνει μια λιγούρα… μα τι λιγούρα. Και σκέφτεσαι, «Αχ να είχα κάτι γλυκό αυτή τη στιγμή να γεμίσει το στόμα μου!».

Ε, λοιπόν δεν χρειάζεται να μείνετε απλά σε μια φαντασίωση. Μια γαστρονομική κόλαση για εσάς τους λάτρεις (και πιστέψτε με είστε πολλοί) της σοκολάτας σας περιμένει. Μια πραγματική πεντανόστιμη «λάβα» σοκολάτας!

Μοναδικός συνδυασμός κέικ

και υγρής-καυτής σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού γρήγορα και εύκολα στο πιάτο σας!

Τι θα χρειαστείς

- 260 γραμμάρια γάλα

- 200 γραμμάρια ζάχαρη

- 2 βανίλιες

- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

- 100 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού

- 60 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου

- 4 αυγά

- 200 γραμμάρια αλεύρι

- 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ

- 50 γραμμάρια φουντούκια ψιλοκομμένα

Πώς θα το φτιάξεις

01. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά.

02. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και περιμένουμε να ενσωματωθεί το ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε και τις βανίλιες.

03. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν μέσα σε ένα μπολ.

04. Βάζουμε μια κατσαρόλα με λίγο νερό πάνω στο μάτι. Πάνω της βάζουμε μια μεταλλική λεκανίτσα. Εκεί μέσα βάζουμε τη σοκολάτα και την πραλίνα και ανακατεύουμε που και που μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

05. Αφήνουμε ένα-δύο λεπτά το μείγμα της σοκολάτας να κρυώσει λίγο και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα και προσθέτουμε το 1/3 από το αλεύρι.

06. Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το μισό γάλα, μετά το μισό από το αλεύρι που έχει μείνει και συνεχίζουμε με το άλλο μισό από το γάλα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι. Ανακατεύουμε λίγο απλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά αλλά δεν το παραχτυπάμε για να έχουμε ένα ωραίο και όχι τριφτό κέικ.

07. Τέλος με μια σπάτουλα προσθέτουμε τα φουντούκια.

08. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 25 εκ. και ρίχνουμε εκεί μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά και το τρώμε λίγο αφού βγει από το φούρνο.

*Τip: Μην ανακατέψεις πολύ τη ζύμη γιατί μετά το κέικ μετά θα γίνει τρίμματα!

Keywords
Τυχαία Θέματα